FOTORECEPT Plnená guľatá cuketa s bryndzou: Na víkendový obed je ako stvorená

Cuketa plnená kuracím mäsom a bryndzou

plnielanu.sk

Cuketová sezóna je v plnom prúde. Majú veľa podôb, veľkostí aj farieb. Niekto pestuje biele, niekto žlté, iní zelené guľaté. Čo majú spoločné je chuť, ktorá sa hodí do mnohých receptov. Guľaté cukety sú výborné plnené a zapečené v rúre. No rovnako si môžete naplniť aj iné druhy. V dnešnom recepte sme zvolili plnku z kuracieho mäsa a bryndze.

Potrebujeme (2 porcie):

  • 2 cukety
  • 500 g kuracieho mäsa
  • 125 g bryndze
  • strúhaný syr
  • 100 ml smotany
  • sójovú omáčku
  • 2 PL medu
  • olej
  • soľ, korenie

Postup:

Cukety si poriadne umyjeme.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Šťavnatá plnená cuketa: Pochutí si na nej celá rodina!


Prerežeme v hornej polovici.
Vnútro vydlabeme. Pokiaľ nemá cuketa veľké jadierka môžeme vnútro prihodiť k mäsu na panvicu.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapekaná cuketa s mäsom a syrom: Dobrota, ktorej nepoviete nie


Bryndzu si nakrájame na obdĺžniky.
Polovicu bryndze dáme na spodok vydlabanej cukety.

Skúšali ste už kváskovanie? S touto knihou sa vám to určite podarí!


Mäso osolíme, okoreníme, pridáme med, sójovú omáčku a na troche oleja opečieme.
Podlejeme smotanou a chvíľu ho v nej povaríme.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Cuketová polievka s taveným syrom: Polievka hotová za pár chvíľ


Cuketu naplníme mäsom, na vrch dáme druhú polovicu bryndze.
Môžeme posypať nastrúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry na 190°C.

Mohlo by vás zaujímať: Cuketové recepty pre zdravie aj lepšiu líniu: Skúšali ste ich už?


Pečieme do zmäknutia cukety. Približne 30 minút.

Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok!

 

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close