FOTORECEPT Podľa rodinného receptu: Toto sú tie najlepšie bryndzové halušky

Bryndzové halušky

plnielanu.sk

Bryndzové halušky sú veľká slovenská klasika, na ktorú väčšina Slovákov nedá dopustiť. Skladá sa z pár ingrediencií a pokiaľ máte ten správny recept, nemáte na nich čo pokaziť. My sme si doma obľúbili tento. Pokiaľ nemáte ešte žiaden overený určite vyskúšajte.

Bryndzové halušky sú veľká slovenská klasika, na ktorú väčšina Slovákov nedá dopustiť. Skladá sa z pár ingrediencií a pokiaľ máte ten správny recept, nemáte na nich čo pokaziť. My sme si doma obľúbili tento. Pokiaľ nemáte ešte žiaden overený – rodinný – tento určite vyskúšajte.

Bryndzové halušky pozná snáď každý Slovák. Napriek tomu, že zemiaky pochádzajú z Ameriky a k bryndzi sa hlásia viaceré krajiny, my si tieto dobroty nedáme. Bryndzové halušky dávame ochutnávať zahraničným návštevám, ale často spestria aj náš každodenný stôl.

Potrebujeme (3 porcie):

  • 500 g zemiakov
  • 200 g polohrubej múky
  • 250 g bryndze
  • 200 g slaninky
  • pažítku
  • trošku soli

Postup:

Slaninu si nakrájame na kocky a necháme opražiť.

Zemiaky ošúpeme, nastrúhame do misky. Pridáme múku a trochu vody.

Poriadne premiešame. Vznikne nám tuhšia hmota. Pokiaľ sa Vám zdá zmes príliš riedka, pridajte trochu múky.

Do osolenej vriacej vody pretláčame cez haluškár cesto a necháme variť cca 10 min.

Pokiaľ nechceme halušky také aromatické, môžeme bryndzu zmiešať s lyžicou kyslej smotany.

Halušky by mali byť hotové, keď vyplávajú na povrch.

Precedíme ich.

Ešte do horúcich halušiek vmiešame bryndzu, popr. zmes bryndze a kyslej smotany.

Nakoniec posypeme slaninkou a dozdobíme pažítkou.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Slovenská klasika nad zlato: Dožičte si pravé bryndzové halušky


Máte radi halušky s bryndzou? Akým spôsobom si ich doma pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom recept do diskusie pod článkom.

Zdroj: foto a text: Michaela/Plníelánu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close