FOTORECEPT Pripravte si tradičný slovenský obed: Toto sú tie najlepšie bryndzové halušky!

Bryndzové halušky

plnielanu.sk

Bryndzové halušky sú veľká slovenská klasika, na ktorú väčšina Slovákov nedá dopustiť. Skladá sa z pár ingrediencií a pokiaľ máte ten správny recept, nemáte na nich čo pokaziť. My sme si doma obľúbili tento. Pokiaľ nemáte ešte žiaden overený určite vyskúšajte.

Bryndzové halušky sú veľká slovenská klasika, na ktorú väčšina Slovákov nedá dopustiť. Skladá sa z pár ingrediencií a pokiaľ máte ten správny recept, nemáte na nich čo pokaziť. My sme si doma obľúbili tento. Ak nemáte doma žiadny recept, uložte si ten náš.

Bryndzové halušky pozná snáď každý Slovák. Napriek tomu, že zemiaky pochádzajú z Ameriky a k bryndzi sa hlásia viaceré krajiny, my si tieto dobroty nedáme. Bryndzové halušky dávame ochutnávať zahraničným návštevám, ale často spestria aj náš každodenný stôl.

Potrebujeme (3 porcie):

  • 500 g zemiakov
  • 200 g polohrubej múky
  • 250 g bryndze
  • 200 g slaninky
  • pažítku
  • trošku soli

Postup:

Slaninu si nakrájame na kocky a necháme opražiť.

Zemiaky ošúpeme, nastrúhame do misky. Pridáme múku a trochu vody.

Poriadne premiešame. Vznikne nám tuhšia hmota. Pokiaľ sa Vám zdá zmes príliš riedka, pridajte trochu múky.

Do osolenej vriacej vody pretláčame cez haluškár cesto a necháme variť cca 10 min.

Pokiaľ nechceme halušky také aromatické, môžeme bryndzu zmiešať s lyžicou kyslej smotany.

Halušky by mali byť hotové, keď vyplávajú na povrch.

Precedíme ich.

Ešte do horúcich halušiek vmiešame bryndzu, popr. zmes bryndze a kyslej smotany.

Nakoniec posypeme slaninkou a dozdobíme pažítkou.


Zdroj: Michaela/plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame