Medvedí cesnak je chutná a zároveň veľmi zdravá bylinka. Začína rásť skoro na jar, preto ak ste už medvedí cesnak nazbierali alebo máte zásoby v mrazničke vyskúšajte chutnú polievku z tejto zázračnej rastliny. Najlepšie lístky medvedieho cesnaku sú malé. Aj keď sa ťažšie zbierajú, no sú chutnejšie a obsahujú viac vitamínov.
Potrebujeme:
- plnú hrsť lístkov medvedieho cesnaku (poriadne umytých)
- pohár mrazeného hrášku
- veľký zemiak
- menšiu cibuľu
- bielu časť z póru
- 1 PL masla
- soľ, korenie
Postup:
![]() |
Na rozpustenom masle si opražíme osolenú cibuľku. |
Mohlo by vás zaujímať: Sezóna medvedieho cesnaku je tu: Skvelý v kuchyni i v medicíne |
|
![]() |
Pridáme na tenké plátky nakrájaný pór. |
![]() |
Necháme chvíľu podusiť a pridáme hrášok. |
Mohlo by vás zaujímať: Nazbierajte si medvedí cesnak: Poteší vaše zdravie aj chuťové poháriky |
|
![]() |
Nakoniec pridáme nakrájaný zemiak, medvedí cesnak a zalejeme vodou. |
![]() |
Keď bude zemiak mäkký, polievku rozmixujeme a dochutíme podľa seba. |
Mohlo by vás zaujímať: Medvedí cesnak opäť rozvoniava: Akú dobrotu si z neho môžete pripraviť? |
|
![]() |
Na dozdobenie môžeme použiť trochu smotany a vlašských orechov. |
Aké jedlá si z medvedieho cesnaku pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.
Zdieľať na