FOTORECEPT Sezóna obľúbenej jarnej bylinky začína: Uvarte si vynikajúcu polievku plnú vitamínov!

Pripravte si chutnú polievku(Zdroj: GettyImages)

Medvedí cesnak je chutná a zároveň veľmi zdravá bylinka. Začína rásť skoro na jar, preto ak ste už medvedí cesnak nazbierali alebo máte zásoby v mrazničke vyskúšajte chutnú polievku z tejto zázračnej rastliny. Najlepšie lístky medvedieho cesnaku sú malé. Aj keď sa ťažšie zbierajú, no sú chutnejšie a obsahujú viac vitamínov.

Potrebujeme:

  • plnú hrsť lístkov medvedieho cesnaku (poriadne umytých)
  • pohár mrazeného hrášku
  • veľký zemiak
  • menšiu cibuľu
  • bielu časť z póru
  • 1 PL masla
  • soľ, korenie

Postup:

Na rozpustenom masle si opražíme osolenú cibuľku.

Mohlo by vás zaujímať: Sezóna medvedieho cesnaku je tu: Skvelý v kuchyni i v medicíne


Pridáme na tenké plátky nakrájaný pór.
Necháme chvíľu podusiť a pridáme hrášok.

Mohlo by vás zaujímať: Nazbierajte si medvedí cesnak: Poteší vaše zdravie aj chuťové poháriky


Nakoniec pridáme nakrájaný zemiak, medvedí cesnak a zalejeme vodou.
Keď bude zemiak mäkký, polievku rozmixujeme a dochutíme podľa seba.

Mohlo by vás zaujímať: Medvedí cesnak opäť rozvoniava: Akú dobrotu si z neho môžete pripraviť?


Na dozdobenie môžeme použiť trochu smotany a vlašských orechov.

Aké jedlá si z medvedieho cesnaku pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame