Petržlen je veľmi zdravá a známa zelenina, no skúste pripraviť niečo ajh z jeho zdravšieho brata paštrnáka. Chuťovo je o niečo sladší a veľmi chutný. Prinášame tak tip na výbornú, krémovú polievku, ktorá sa veľmi hodí na toto chladné obdobie. Polievka je veľmi výdatná a k nasýteniu nepotrebujete ani druhý chod.
Potrebujeme:
- 500 g paštrnáku
- 6 stredne veľkých zemiakov
- 2 menšie cibuľky
- 6 strúčikov cesnaku
- 1,5 l zeleninového vývaru
- olej
- 30 g masla
- soľ, korenie
- petržlenovú vňať
- slaninu
Postup:
Očistíme potrebnú zeleninu. | |
Mohlo by vás zaujímať: Zeleninové polievky: V teplých dňoch poslúžia aj namiesto obeda či večere! |
|
Na masle a oleji si speníme osolenú cibuľku a pridáme nakrájaný paštrnák, zemiaky a cesnak. | |
Zeleninu necháme podusiť, okoreníme a zalejeme vývarom. | |
Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč |
|
Zatiaľ si nachystáme petržlenovú vňať a slaninku, ktorá polievku nielenže vyzdobí, ale aj dochutí. | |
Polievku rozmixujeme, pokiaľ je potrebné dochutíme a podávame. |
Aké jedlá si z paštrnáku pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na