FOTORECEPT Polievka z paštrnáku: Zdravá a sýta dobrota na chladné dni

Polievka z paštrnáku

plnielanu.sk

Petržlen je veľmi zdravá a známa zelenina, no skúste pripraviť niečo ajh z jeho zdravšieho brata paštrnáka. Chuťovo je o niečo sladší a veľmi chutný. Prinášame tak tip na výbornú, krémovú polievku, ktorá sa veľmi hodí na toto chladné obdobie. Polievka je veľmi výdatná a k nasýteniu nepotrebujete ani druhý chod.

 

 

 

 

Potrebujeme:

  • 500 g paštrnáku
  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • 2 menšie cibuľky
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • olej
  • 30 g masla
  • soľ, korenie
  • petržlenovú vňať
  • slaninu

Postup:

Očistíme potrebnú zeleninu.

Mohlo by vás zaujímať: Zeleninové polievky: V teplých dňoch poslúžia aj namiesto obeda či večere!


Na masle a oleji si speníme osolenú cibuľku a pridáme nakrájaný paštrnák, zemiaky a cesnak.
   
Zeleninu necháme podusiť, okoreníme a zalejeme vývarom.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč


Zatiaľ si nachystáme petržlenovú vňať a slaninku, ktorá polievku nielenže vyzdobí, ale aj dochutí.
   
Polievku rozmixujeme, pokiaľ je potrebné dochutíme a podávame.

Aké jedlá si z paštrnáku pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame