FOTORECEPT Polievka z paštrnáku: Zdravá a sýta dobrota na chladné dni

Polievka z paštrnáku

plnielanu.sk

Petržlen je veľmi zdravá a známa zelenina, no skúste pripraviť niečo ajh z jeho zdravšieho brata paštrnáka. Chuťovo je o niečo sladší a veľmi chutný. Prinášame tak tip na výbornú, krémovú polievku, ktorá sa veľmi hodí na toto chladné obdobie. Polievka je veľmi výdatná a k nasýteniu nepotrebujete ani druhý chod.

 

 

 

 

Potrebujeme:

  • 500 g paštrnáku
  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • 2 menšie cibuľky
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • olej
  • 30 g masla
  • soľ, korenie
  • petržlenovú vňať
  • slaninu

Postup:

Očistíme potrebnú zeleninu.

Mohlo by vás zaujímať: Zeleninové polievky: V teplých dňoch poslúžia aj namiesto obeda či večere!


Na masle a oleji si speníme osolenú cibuľku a pridáme nakrájaný paštrnák, zemiaky a cesnak.
   
Zeleninu necháme podusiť, okoreníme a zalejeme vývarom.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč


Zatiaľ si nachystáme petržlenovú vňať a slaninku, ktorá polievku nielenže vyzdobí, ale aj dochutí.
   
Polievku rozmixujeme, pokiaľ je potrebné dochutíme a podávame.

Aké jedlá si z paštrnáku pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close