FOTORECEPT Pórové guľky na zeleninovom šaláte: Vyskúšajte ich aj vy!

Pórové guľky

plnielanu.sk

Jar je tu a s ňou aj chuť konzumovať viac čerstvých šalátov. Ak chcete vytvoriť plnohodnotný obed, skúste mäso vymeniť za tieto fantastické pórové guľky. Takto obohatený šalát vás zasýti a príjemne prekvapí svojou chuťou. Nezabudnite, že v zelenej časti sa nachádza viac vitamínov, ako v bielej. Aj keď je pór príbuzný cesnaku a cibuli, chuťovo je omnoho jemnejší. Ostrosť však závisí od druhu. Pred použitím ho očistite a dobre opláchnite vo vode. Nakoľko pór je nízkokalorický, je vhodný aj pri diéte, či už redukčnej, alebo zdravotnej.

Potrebujeme:

(na 10 pórových guliek):

  • 350 g póru
  • 1 PL olivového oleja
  • olej, na ktorom budeme guľky vyprážať
  • 2-3 PL zeleninového vývaru
  • 1 dcl mlieka
  • 10 g masla
  • 10 g hladkej múky
  • 1 vajíčko
  • strúhanku

Na šalát:

  • 100 g rukoly
  • 1 cuketu
  • 2 paradajky
  • ½ citróna
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ, korenie

Mohlo by vás zaujímať: Pór je zeleninou vladárov: Prospeje aj vášmu telu a mysli


Postup:

Pór umyjeme, pokrájame na kolieska a pridáme na panvicu s olejom. Pražíme cca 7 minút, podlejeme vývarom a dusíme ďalších 15 minút.
V malom hrnci rozpustíme maslo v ktorom opražíme múku a následne prilejeme mlieko. Stále miešame, aby sa nám nespravili hrudky.

Mohlo by vás zaujímať: Pór milovali už v Antike: Povzbudí mozog a zlepší náladu


Keď uvedieme mlieko do varu povaríme omáčku ešte 5 minút a následne do hrnca pridáme pór a poriadne premiešame v omáčke.
Pór necháme vychladnúť a potom zo zmesi vytvarujeme guličky, ktoré obaľujeme vo vajíčku a v strúhanke. Následne ich vkladáme do hrnca, v ktorom sme si rozhorúčili dostatočné množstvo oleja a vypražíme ich na ňom.

Mohlo by vás zaujímať: Myslíte si, že neviete variť? Urobte si náladu týmito 17 failmi od nešikovných kuchárov


Do rukoly nakrájame paradajky, pridáme citrón, olivový olej, korenie a poriadne premiešame.
Na troche olivového oleja opražíme cuketu z oboch strán, ktorú sme si predtým osolili a pridáme do šalátu.

Máte radi pór? Aké chutné jedlá si z neho pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close