Určite často rozmýšľate, akú polievku budete dnes variť na obed. Nápady dochádzajú a radi by ste uvarili niečo zaujímavé so skvelou chuťou. Táto pórová polievka pochádzajúca z Francúzska bude pre vás tou správnou voľbou. Je jemná a priam sa rozplýva na jazyku. Okrem toho v pór obsahuje viacero látok prospešných pre vaše telo – napríklad vitamíny A, B, C, E, K, ďalej vápnik, draslík, fosfor, železo, mangán, selén, ale aj vlákninu či kyselinu listovú.
Potrebujeme:
- 1 veľký pór
- 5 jarných cibuliek
- 5 stredne veľkých zemiakov
- 1,2 l zeleninového vývaru
- 1 PL masla
- olej
- 250 ml smotany na varenie
- soľ, korenie
- slaninku na dochutenie a dozdobenie
Postup:
![]() |
Budeme potrebovať len bielu časť póru a jarných cibuliek, ktoré si najemno nakrájame. |
Mohlo by vás zaujímať: Lahodné a rýchle krémové polievky: Ideálna večera či ľahký obed |
|
![]() |
Na masle a trochu oleja speníme pór a cibuľku, posolíme. |
![]() |
Zemiaky si nakrájame na malé kocky a následne ich pridáme do hrnca. Chvíľu miešame, kým sa nám zemiaky trochu neopečú a zalejeme vývarom |
Mohlo by vás zaujímať: Zemiaky sú viac ako len príloha: Vyskúšajte naše recepty a presvedčte sa sami |
|
![]() |
Varíme do zmäknutia zemiakov. |
![]() |
Polievku rozmixujeme, pridáme smotanu, necháme prevrieť a dochutíme podľa potreby. |
Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč |
|
![]() |
Na dozdobenie môžeme použiť slaninku, pór a zelenú časť z jarnej cibuľky. |
![]() |
Slaninku, pór a cibuľku si opražíme sprudka na panvici a môžeme podávať. |
Aké chutné jedlá si z póru pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na