FOTORECEPT Pórová polievka, ktorá zachutí: Lahodná, jemná a veľmi zdravá

Pórovo-zemiaková polievka

plnielanu.sk

Určite často rozmýšľate, akú polievku budete dnes variť na obed. Nápady dochádzajú a radi by ste uvarili niečo zaujímavé so skvelou chuťou. Táto pórová polievka pochádzajúca z Francúzska bude pre vás tou správnou voľbou. Je jemná a priam sa rozplýva na jazyku. Okrem toho v pór obsahuje viacero látok prospešných pre vaše telo – napríklad vitamíny A, B, C, E, K, ďalej vápnik, draslík, fosfor, železo, mangán, selén, ale aj vlákninu či kyselinu listovú.

Potrebujeme:

  • 1 veľký pór
  • 5 jarných cibuliek
  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 1 PL masla
  • olej
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ, korenie
  • slaninku na dochutenie a dozdobenie

Postup:

Budeme potrebovať len bielu časť póru a jarných cibuliek, ktoré si najemno nakrájame.

Mohlo by vás zaujímať: Lahodné a rýchle krémové polievky: Ideálna večera či ľahký obed


Na masle a trochu oleja speníme pór a cibuľku, posolíme.
Zemiaky si nakrájame na malé kocky a následne ich pridáme do hrnca. Chvíľu miešame, kým sa nám zemiaky trochu neopečú a zalejeme vývarom

Mohlo by vás zaujímať: Zemiaky sú viac ako len príloha: Vyskúšajte naše recepty a presvedčte sa sami


Varíme do zmäknutia zemiakov.
Polievku rozmixujeme, pridáme smotanu, necháme prevrieť a dochutíme podľa potreby.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč


Na dozdobenie môžeme použiť slaninku, pór a zelenú časť z jarnej cibuľky.
Slaninku, pór a cibuľku si opražíme sprudka na panvici a môžeme podávať.

Aké chutné jedlá si z póru pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame