FOTORECEPT Pórová polievka, ktorá zachutí: Lahodná, jemná a veľmi zdravá

Pórovo-zemiaková polievka

plnielanu.sk

Určite často rozmýšľate, akú polievku budete dnes variť na obed. Nápady dochádzajú a radi by ste uvarili niečo zaujímavé so skvelou chuťou. Táto pórová polievka pochádzajúca z Francúzska bude pre vás tou správnou voľbou. Je jemná a priam sa rozplýva na jazyku. Okrem toho v pór obsahuje viacero látok prospešných pre vaše telo – napríklad vitamíny A, B, C, E, K, ďalej vápnik, draslík, fosfor, železo, mangán, selén, ale aj vlákninu či kyselinu listovú.

Potrebujeme:

  • 1 veľký pór
  • 5 jarných cibuliek
  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 1 PL masla
  • olej
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ, korenie
  • slaninku na dochutenie a dozdobenie

Postup:

Budeme potrebovať len bielu časť póru a jarných cibuliek, ktoré si najemno nakrájame.

Mohlo by vás zaujímať: Lahodné a rýchle krémové polievky: Ideálna večera či ľahký obed


Na masle a trochu oleja speníme pór a cibuľku, posolíme.
Zemiaky si nakrájame na malé kocky a následne ich pridáme do hrnca. Chvíľu miešame, kým sa nám zemiaky trochu neopečú a zalejeme vývarom

Mohlo by vás zaujímať: Zemiaky sú viac ako len príloha: Vyskúšajte naše recepty a presvedčte sa sami


Varíme do zmäknutia zemiakov.
Polievku rozmixujeme, pridáme smotanu, necháme prevrieť a dochutíme podľa potreby.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč


Na dozdobenie môžeme použiť slaninku, pór a zelenú časť z jarnej cibuľky.
Slaninku, pór a cibuľku si opražíme sprudka na panvici a môžeme podávať.

Aké chutné jedlá si z póru pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close