FOTORECEPT Pravé lasagne s mletým mäsom ako od Taliana: Musíte ich vyskúšať

Lasagne s mletým mäsom

plnielanu.sk

Lasagne sú jedny z obľúbených talianskych receptov, ktoré sme si tu zamilovali. Lasagne vrstvíme s boloňskou omáčkou, bešamelom a syrom. Najlepšie sú lasagne, ktoré nemusíme predvárať iba ich navrstvíme a za 30 minút sa krásne spravia v rúre.

Lasagne sú jedny z obľúbených talianskych receptov, ktoré sme si tu zamilovali. Lasagne vrstvíme s boloňskou omáčkou, bešamelom a syrom. Najlepšie sú lasagne, ktoré nemusíme predvárať iba ich navrstvíme a za 30 minút sa krásne spravia v rúre.

Potrebujeme:

  • 400 g lasagní
  • 500 g mletého mäsa
  • veľkú cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 500 g paradajkového pretlaku
  • 200 g lúpaných paradajok v konzerve
  • 2 väčšie mrkvy
  • 2 petržleny
  • čerstvé oregano a bazalku
  • 2 dcl červeného vína
  • 800-900 ml vlažného mlieka
  • 100 g masla
  • 80 g hladkej múky
  • muškátový oriešok
  • 100 g parmezánu alebo iného tvrdého syru
  • olej
  • korenie, soľ

Postup:

Nadrobno nakrájame cibuľu a cesnak. Nastrúhame petržlen a mrkvu.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Ako pripraviť jednoduché lasagne? Vyskúšajte to s týmto receptom


Na oleji opražíme cibuľku, následne prihodíme cesnak, mrkvu a petržlen.
Chvíľku podusíme a pridáme mleté mäso. Osolíme a okoreníme.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Jednoduchý a chutný obed: Vyskúšajte kuracie lasagne


Keď sa mäso zatiahne podlejeme ho vínom a zakryjeme.
Necháme dusiť 15-20 minút a prilejeme paradajkový pretlak a paradajky.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Pre zdravie aj výbornú chuť: Cuketovo-špenátové lasagne sú skvelá voľba


Pridáme bylinky, poriadne premiešame a zakryjeme. Snažíme sa variť čo najdlhšie. Minimálne 45 minút, no čím dlhšie, tým lepšie. Pozerajte či má omáčka dostatok vody, aby sa nepripálila.
Keď bude omáčka hotová, polohustá, pripravíme si bešamel. Na panvici si rozpustíme maslo.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Starý chlieb nevyhadzujte: Pripravte z neho chutné lasagne


Pridáme múku a stále miešame.
Pomaly pridávame mlieko a poriadne miešame, aby sme sa zbavili hrudiek z múky. Nakoniec pridáme muškátový oriešok. Necháme prevrieť.

Mohlo by vás zaujímať: Lasagne 3x inak: Bolognské, špenátové, tvarohovo-jablkové – všetky sú výborné!


Do obdĺžnikovej zapekacej misy alebo pekáča na spodok navrstvíme boloňskú omáčku.
Rozložíme pláty lasagní a na ne znovu navrstvíme boloňskú omáčku.

Mohlo by vás zaujímať: Recepty z mletého mäsa sú chutné a rýchle: Vyskúšate ich aj vy?


Ďalšia vrstva bude bešamel a nastrúhaný syr. Potom lasagne, boloňská omáčka, bešamel a syr.
Dáme piecť do rúry na 180°C, cca 30 minút.

 


Máte radi lasagne? Aké jedlá si z nich pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.





Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close