FOTORECEPT Pravé lasagne s mletým mäsom: Deti budú chcieť ihneď dupľu!

Vyskúšajte tradičné talianske lasagne

Vyskúšajte tradičné talianske lasagne (Zdroj: GettyImages)

Lasagne sú jedny z obľúbených talianskych receptov, ktoré sme si tu zamilovali. Lasagne vrstvíme s boloňskou omáčkou, bešamelom a syrom. Najlepšie sú lasagne, ktoré nemusíme predvárať iba ich navrstvíme a za 30 minút sa krásne spravia v rúre.

Lasagne sú talianskou pochúťkou, ktorú si Slováci veľmi obľúbili. Vrstvíme ich s boloňskou omáčkou, bešamelom a syrom. Najlepšie sú lasagne, ktoré nemusíme predvárať iba ich navrstvíme a za 30 minút sa krásne spravia v rúre.

Potrebujeme:

  • 400 g lasagní
  • 500 g mletého mäsa
  • veľkú cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 500 g paradajkového pretlaku
  • 200 g lúpaných paradajok v konzerve
  • 2 väčšie mrkvy
  • 2 petržleny
  • čerstvé oregano a bazalku
  • 2 dcl červeného vína
  • 800-900 ml vlažného mlieka
  • 100 g masla
  • 80 g hladkej múky
  • muškátový oriešok
  • 100 g parmezánu alebo iného tvrdého syru
  • olej
  • korenie, soľ

Postup:

Nadrobno nakrájame cibuľu a cesnak. Nastrúhame petržlen a mrkvu.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Ako pripraviť jednoduché lasagne? Vyskúšajte to s týmto receptom


Na oleji opražíme cibuľku, následne prihodíme cesnak, mrkvu a petržlen.
Chvíľku podusíme a pridáme mleté mäso. Osolíme a okoreníme.
 

 

Keď sa mäso zatiahne podlejeme ho vínom a zakryjeme.
Necháme dusiť 15-20 minút a prilejeme paradajkový pretlak a paradajky.
Pridáme bylinky, poriadne premiešame a zakryjeme. Snažíme sa variť čo najdlhšie. Minimálne 45 minút, no čím dlhšie, tým lepšie. Pozerajte či má omáčka dostatok vody, aby sa nepripálila.
Keď bude omáčka hotová, polohustá, pripravíme si bešamel. Na panvici si rozpustíme maslo.

Pridáme múku a stále miešame.
Pomaly pridávame mlieko a poriadne miešame, aby sme sa zbavili hrudiek z múky. Nakoniec pridáme muškátový oriešok. Necháme prevrieť.
Do obdĺžnikovej zapekacej misy alebo pekáča na spodok navrstvíme boloňskú omáčku.
Rozložíme pláty lasagní a na ne znovu navrstvíme boloňskú omáčku.

Ďalšia vrstva bude bešamel a nastrúhaný syr. Potom lasagne, boloňská omáčka, bešamel a syr.
Dáme piecť do rúry na 180°C, cca 30 minút.

 

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame