FOTORECEPT Pre zdravie aj výbornú chuť: Cuketovo-špenátové lasagne sú skvelá voľba

Cuketové špenátové lasagne

plnielanu.sk

Pokiaľ radi experimentujete a máte radi netradičné jedlá, vyskúšajte tieto lasagne pripravované z cukiet a špenátu. Áno, lasagne z cestovín s mäsovou omáčkou sú tiež výborné, ale táto zdravšia verzia tiež rozhodne stojí za vyskúšanie. Nebojte sa a poďte do toho.

Potrebujeme:

  • 2-3 stredne veľké cukety
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 450 g špenátu
  • 1 menšiu cibuľu
  • 250 g ricotty s nízkym obsahom tuku
  • 50 g parmezánu
  • 2 PL oregana
  • 2 PL sušenej petržlenovej vňate
  • 1 PL sušenej bazalky (samozrejme môžete použiť aj čerstvú)
  • 3 paradajky
  • 70 g paradajkového pretlaku
  • 125 g mozarelly
  • soľ, korenie

Postup:

Ako prvé si vložíme do misky s vriacou vodou paradajky. Keď im praskne šupka, môžeme ich vybrať, olúpať ich a nakrájať na menšie kúsky.

Mohlo by vás zaujať: Vymeňte kupované cestoviny za domáce: Celozrnné lasagne či farfalle zachutia aj vám


Na oleji si opražíme štyri strúčiky pretlačeného cesnaku.
   
Pridáme nakrájané paradajky, pretlak, bazalku, soľ a korenie.

Mohlo by vás zaujať: Taliansko môže byť gurmánskym zážitkom: Ktoré dobroty tam určite treba vyskúšať?


Keď sa nám paradajky rozvaria, pridáme dve polievkové lyžice nastrúhaného parmezánu.
   
Zmes vylejeme na spodok zapekacej misy.

Mohlo by vás zaujať: Milovníci syrov, pozor! Pripravte si dobroty, ktoré sa vám rozplynú na jazyku


Nadrobno nakrájanú cibuľku a zvyšný cesnak speníme na panvici.
   
Pridáme špenát, dochutíme soľou a korením.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáce cestoviny s dusenou kapustou: Chutný obed za pár drobných


Do misky si dáme vychladnutý špenát, ricottu, oregano, petržlenovú vňať a parmezán. Poriadne zamiešame.
   
Cukety umyjeme, môžeme aj ošúpať a pozdĺžne nakrájame na silné plátky.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zapekaná cuketa s mäsom a syrom: Dobrota, ktorej nepoviete nie


Trochu ich osolíme a opečieme na grilovacej panvici z oboch strán.
   
Plátky cukety poukladáme do misky, natrieme na ne špenátovú zmes a opakujeme dovtedy, kým sa nám cuketa a zmes neminie.

Mohlo by vás zaujať: Recepty z mletého mäsa sú chutné a rýchle: Vyskúšate ich aj vy?


Nakoniec posypeme mozarellou a dáme zapiecť do rúry na 200°C (ccca 20 min).
   
Konzumovať môžeme napríklad s opečeným celozrnným chlebíkom.

Aké lasagne si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close