FOTORECEPT Pre zdravie aj výbornú chuť: Cuketovo-špenátové lasagne sú skvelá voľba

Cuketové špenátové lasagne

plnielanu.sk

Pokiaľ radi experimentujete a máte radi netradičné jedlá, vyskúšajte tieto lasagne pripravované z cukiet a špenátu. Áno, lasagne z cestovín s mäsovou omáčkou sú tiež výborné, ale táto zdravšia verzia tiež rozhodne stojí za vyskúšanie. Nebojte sa a poďte do toho.

Potrebujeme:

  • 2-3 stredne veľké cukety
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 450 g špenátu
  • 1 menšiu cibuľu
  • 250 g ricotty s nízkym obsahom tuku
  • 50 g parmezánu
  • 2 PL oregana
  • 2 PL sušenej petržlenovej vňate
  • 1 PL sušenej bazalky (samozrejme môžete použiť aj čerstvú)
  • 3 paradajky
  • 70 g paradajkového pretlaku
  • 125 g mozarelly
  • soľ, korenie

Postup:

Ako prvé si vložíme do misky s vriacou vodou paradajky. Keď im praskne šupka, môžeme ich vybrať, olúpať ich a nakrájať na menšie kúsky.

Mohlo by vás zaujať: Vymeňte kupované cestoviny za domáce: Celozrnné lasagne či farfalle zachutia aj vám


Na oleji si opražíme štyri strúčiky pretlačeného cesnaku.
Pridáme nakrájané paradajky, pretlak, bazalku, soľ a korenie.

Mohlo by vás zaujať: Taliansko môže byť gurmánskym zážitkom: Ktoré dobroty tam určite treba vyskúšať?


Keď sa nám paradajky rozvaria, pridáme dve polievkové lyžice nastrúhaného parmezánu.
Zmes vylejeme na spodok zapekacej misy.

Mohlo by vás zaujať: Milovníci syrov, pozor! Pripravte si dobroty, ktoré sa vám rozplynú na jazyku


Nadrobno nakrájanú cibuľku a zvyšný cesnak speníme na panvici.
Pridáme špenát, dochutíme soľou a korením.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáce cestoviny s dusenou kapustou: Chutný obed za pár drobných


Do misky si dáme vychladnutý špenát, ricottu, oregano, petržlenovú vňať a parmezán. Poriadne zamiešame.
Cukety umyjeme, môžeme aj ošúpať a pozdĺžne nakrájame na silné plátky.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zapekaná cuketa s mäsom a syrom: Dobrota, ktorej nepoviete nie


Trochu ich osolíme a opečieme na grilovacej panvici z oboch strán.
Plátky cukety poukladáme do misky, natrieme na ne špenátovú zmes a opakujeme dovtedy, kým sa nám cuketa a zmes neminie.

Mohlo by vás zaujať: Recepty z mletého mäsa sú chutné a rýchle: Vyskúšate ich aj vy?


Nakoniec posypeme mozarellou a dáme zapiecť do rúry na 200°C (ccca 20 min).
Konzumovať môžeme napríklad s opečeným celozrnným chlebíkom.

Aké lasagne si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame