Pokiaľ radi experimentujete a máte radi netradičné jedlá, vyskúšajte tieto lasagne pripravované z cukiet a špenátu. Áno, lasagne z cestovín s mäsovou omáčkou sú tiež výborné, ale táto zdravšia verzia tiež rozhodne stojí za vyskúšanie. Nebojte sa a poďte do toho.
Potrebujeme:
- 2-3 stredne veľké cukety
- 6 strúčikov cesnaku
- 450 g špenátu
- 1 menšiu cibuľu
- 250 g ricotty s nízkym obsahom tuku
- 50 g parmezánu
- 2 PL oregana
- 2 PL sušenej petržlenovej vňate
- 1 PL sušenej bazalky (samozrejme môžete použiť aj čerstvú)
- 3 paradajky
- 70 g paradajkového pretlaku
- 125 g mozarelly
- soľ, korenie
Postup:
![]() |
Ako prvé si vložíme do misky s vriacou vodou paradajky. Keď im praskne šupka, môžeme ich vybrať, olúpať ich a nakrájať na menšie kúsky. |
Mohlo by vás zaujať: Vymeňte kupované cestoviny za domáce: Celozrnné lasagne či farfalle zachutia aj vám |
|
![]() |
Na oleji si opražíme štyri strúčiky pretlačeného cesnaku. |
![]() |
Pridáme nakrájané paradajky, pretlak, bazalku, soľ a korenie. |
Mohlo by vás zaujať: Taliansko môže byť gurmánskym zážitkom: Ktoré dobroty tam určite treba vyskúšať? |
|
![]() |
Keď sa nám paradajky rozvaria, pridáme dve polievkové lyžice nastrúhaného parmezánu. |
![]() |
Zmes vylejeme na spodok zapekacej misy. |
Mohlo by vás zaujať: Milovníci syrov, pozor! Pripravte si dobroty, ktoré sa vám rozplynú na jazyku |
|
![]() |
Nadrobno nakrájanú cibuľku a zvyšný cesnak speníme na panvici. |
![]() |
Pridáme špenát, dochutíme soľou a korením. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáce cestoviny s dusenou kapustou: Chutný obed za pár drobných |
|
![]() |
Do misky si dáme vychladnutý špenát, ricottu, oregano, petržlenovú vňať a parmezán. Poriadne zamiešame. |
![]() |
Cukety umyjeme, môžeme aj ošúpať a pozdĺžne nakrájame na silné plátky. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zapekaná cuketa s mäsom a syrom: Dobrota, ktorej nepoviete nie |
|
![]() |
Trochu ich osolíme a opečieme na grilovacej panvici z oboch strán. |
![]() |
Plátky cukety poukladáme do misky, natrieme na ne špenátovú zmes a opakujeme dovtedy, kým sa nám cuketa a zmes neminie. |
Mohlo by vás zaujať: Recepty z mletého mäsa sú chutné a rýchle: Vyskúšate ich aj vy? |
|
![]() |
Nakoniec posypeme mozarellou a dáme zapiecť do rúry na 200°C (ccca 20 min). |
![]() |
Konzumovať môžeme napríklad s opečeným celozrnným chlebíkom. |
Aké lasagne si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na