FOTORECEPT Prejedli ste sa kuracieho? Toto bravčové mäso na tymiane vám zachutí

Bravčové mäso na tymiane

plnielanu.sk/Mirka

Potrebujeme: 600 g bravčového mäsa (napr. stehno) 2 strúčiky cesnaku čerstvý tymian olivový olej soľ, čierne korenie Postup: Mäso umyjeme, osušíme, narežeme na asi 1 cm široké plátky a naklepeme. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčové mäso so zemiakovými fašírkami: Skúste túto silnú kombináciu! Rozohrejeme olivový olej a mäso opražíme z obidvoch strán, aby …

Potrebujeme:

  • 600 g bravčového mäsa (napr. stehno)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvý tymian
  • olivový olej
  • soľ, čierne korenie

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, narežeme na asi 1 cm široké plátky a naklepeme. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčové mäso so zemiakovými fašírkami: Skúste túto silnú kombináciu!

Rozohrejeme olivový olej a mäso opražíme z obidvoch strán, aby sa zatiahlo.
   
K mäsu pridáme na plátky pokrájaný cesnak a pár vetvičiek tymianu.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapekané bravčové karé: Šťavnatá pikantná dobrota zachutí aj vám

Dusíme, kým mäso nezmäkne. Podľa potreby podlievame horúcou vodou, aby sa nepripieklo.
   

Podávame s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou.

Náš tip: Ak máme viac času, môžeme si mäso na pár hodín naložiť do marinády z olivového oleja, cesnaku a tymianu. Bude ešte chutnejšie a mäkšie. Dobrú chuť!

Aké jedlá si z bravčového mäsa pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: Mirka, plnielanu.sk/Mirka
Odporúčame