FOTORECEPT Prejedli ste sa kuracieho? Toto bravčové mäso na tymiane vám zachutí

Bravčové mäso na tymiane

plnielanu.sk/Mirka

Potrebujeme:

  • 600 g bravčového mäsa (napr. stehno)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvý tymian
  • olivový olej
  • soľ, čierne korenie

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, narežeme na asi 1 cm široké plátky a naklepeme. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčové mäso so zemiakovými fašírkami: Skúste túto silnú kombináciu!

Rozohrejeme olivový olej a mäso opražíme z obidvoch strán, aby sa zatiahlo.
   
K mäsu pridáme na plátky pokrájaný cesnak a pár vetvičiek tymianu.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapekané bravčové karé: Šťavnatá pikantná dobrota zachutí aj vám

Dusíme, kým mäso nezmäkne. Podľa potreby podlievame horúcou vodou, aby sa nepripieklo.
   

Podávame s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou.

Náš tip: Ak máme viac času, môžeme si mäso na pár hodín naložiť do marinády z olivového oleja, cesnaku a tymianu. Bude ešte chutnejšie a mäkšie. Dobrú chuť!

Aké jedlá si z bravčového mäsa pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: Mirka, plnielanu.sk/Mirka

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close