Potrebujeme: 600 g bravčového mäsa (napr. stehno) 2 strúčiky cesnaku čerstvý tymian olivový olej soľ, čierne korenie Postup: Mäso umyjeme, osušíme, narežeme na asi 1 cm široké plátky a naklepeme. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčové mäso so zemiakovými fašírkami: Skúste túto silnú kombináciu! Rozohrejeme olivový olej a mäso opražíme z obidvoch strán, aby …
Potrebujeme:
- 600 g bravčového mäsa (napr. stehno)
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvý tymian
- olivový olej
- soľ, čierne korenie
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme, narežeme na asi 1 cm široké plátky a naklepeme. Osolíme a okoreníme podľa chuti. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčové mäso so zemiakovými fašírkami: Skúste túto silnú kombináciu! |
|
Rozohrejeme olivový olej a mäso opražíme z obidvoch strán, aby sa zatiahlo. | |
K mäsu pridáme na plátky pokrájaný cesnak a pár vetvičiek tymianu. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapekané bravčové karé: Šťavnatá pikantná dobrota zachutí aj vám |
|
Dusíme, kým mäso nezmäkne. Podľa potreby podlievame horúcou vodou, aby sa nepripieklo. | |
Podávame s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou. Náš tip: Ak máme viac času, môžeme si mäso na pár hodín naložiť do marinády z olivového oleja, cesnaku a tymianu. Bude ešte chutnejšie a mäkšie. Dobrú chuť! |
Aké jedlá si z bravčového mäsa pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.
Zdieľať na