FOTORECEPT Pripravte si ovocný koláč s mascarpone: Slinky potečú malým i veľkým

Ovocný koláč s mascarpone

plnielanu.sk

Leto je obdobie postupného dozrievania mnohých plodov v záhrade. Pripravte si koláč, ktorý ozdobíte ovocím, ktoré je práve v sezóne. Pokiaľ chcete odľahčenú verziu, zameňte mascarpone za tvaroh. Obe verzie chutia veľmi dobre.

Potrebujeme:

  • 280 g maslových keksov
  • 80 g kokosového oleja
  • hrsť orechov
  • 500 g mascarpone
  • 1 zlatý klas
  • 500 ml mlieka
  • 3 PL cukru
  • 1 ČL vanilkovej esencie
  • kôru z jedného citróna
  • želatínový stužovač
  • 80 g masla
  • sezónne ovocie

Postup:

Keksy rozdrvíme rukami, pridáme namleté oriešky.

Náš tip na zaujímavé podujatie: Tomáš Klus 2019 – Klusymfonie

Zmiešame s kokosovým olejom.
   
Na dno akejkoľvek okrúhlej formy natlačíme zmes.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Malinová torta s mascarpone: Sladká dobrota pre celú rodinu

V menšom hrnci si zohrejeme mlieko.
   
V troche mlieka rozhabarkujeme Zlatý klas.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Tento nepečený malinový cheesecake si jednoducho musíte pripraviť

Pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Uvarený puding zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
   
Maslo, cukor, vanilkovú esenciu a kôru z citróna vyšľaháme.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Neodolateľné talianske tiramisu: Vyskúšajte ho u vás doma

Postupne pridávame mascarpone a vychladnutý puding.
   
Stužovač zmiešame s vodou a pridáme do krému.

Mohlo by vás zaujímať: Jahodové zákusky pre labužníkov: Ktorý z nich vyskúšate vy?

Pridáme na korpus a dáme na 24 hodín do chladničky.
   
Ozdobíme ovocím.

Aké zákusky s mascarpone si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close