Po náročných sviatkoch plných zemiakových šalátov a rezňov si naše telo zaslúži odmenu v podobe niečoho ľahkého, zdravého a veľmi osviežujúceho.
Pstruha či lososa pripravoval v kuchyni už asi každý z nás, ale koľkých napadlo oživiť toto jedlo šťavnatým granátovým jablkom a mandľami s ľahkým šalátom z listovej zeleniny?
Dajte v novom roku zbohom ťažkým jedlám a pripravte si túto rybu na netradičný spôsob, ktorý je nielenže zdravý, ale zároveň poteší aj vaše chuťové poháriky.
Potrebujeme:
- filet z lososa alebo pstruha dúhového lososovitého
- granátové jablko
- fialové zemiaky (alebo iná príloha podľa chuti)
- drvené mandle
- soľ, korenie
- rukolu
- citrón
- hrušku
- olivový olej
Postup:
![]() |
Rybu si osolíme, okoreníme, potrieme citrónom, olivovým olejom a necháme postáť. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zdravé a chutné rybacie kúsky na zelenine: Hodia sa nielen pri diéte |
|
![]() |
Zatiaľ si očistíme a nakrájame zemiaky. |
![]() |
Granátové jablko pokrájame a vyberieme z neho dužinu. |
Mohlo by vás zaujímať: Ryba nemusí byť s kosťami: Vyskúšajte tieto recepty na pangasiusa! |
|
![]() |
Mandle trochu okoreníme a na pár kvapkách oleja opražíme. |
![]() |
Rybu opražíme z oboch strán buď na panvici alebo ju jednoducho dáme na chvíľu do rúry. |
Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč |
|
![]() |
Podávame s rukolovým šalátom ochuteným citrónom, olejom a doplnený nakrájanou hruškou. |
Ktoré špeciality z rýb si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.
Zdieľať na