Pokiaľ máte ráno trochu viac času, vyskúšajte si pripraviť tieto vynikajúce brushetty s avokádom. Sú skvelé na raňajky, desiatu, ale aj na večeru. Môžete si ich takisto vziať si ich do práce, kde si na nich určite výborne pochutnáte. Zároveň vás poriadne zasýtia a nakopnú na celý deň.
Avokádo nájdeme aj na Slovensku už v takmer každých väčších potravinách. Kedysi panoval kvôli vysokému obsahu tukov v plode názor, že sa z neho priberá. Tieto tvrdenia ale ostali vyvrátené a dnešní poradcovia v oblasti výživy sú avokádom nadšení. Niektorí odporúčajú jeho konzumáciu dokonca každý deň.
Potrebujeme (8-10 ks):
- drevorubačskú bagetu
- olivový olej
- sušené bylinky
- soľ, korenie
- avokádo
- 1 PL šťavy z citrónu
- 4 cherry paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- 10 zelených olív
- 10 čiernych olív
- 4 sušené paradajky v oleji
- 3 PL lesných húb v náleve
Postup:
![]() |
Bagetu si nakrájame na širšie plátky. |
Mohlo by vás zaujímať: Brusketa kontra brusčeta: Zistite, ako sa talianske pokrmy vyslovujú správne! |
|
![]() |
Natrieme ich z oboch strán zmesou z byliniek a olivového oleja. Opečieme ich na panvici. |
![]() |
Avokádo a paradajky si nakrájame. |
Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Na sladko aj na slano: Vyskúšajte vafle štyrikrát inak |
|
![]() |
Na troške oleja opražíme huby v náleve. |
![]() |
Olivy spolu so sušenými paradajkami nakrájame, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak. |
Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Chutné a zdravé raňajky: Pripravte si ovocné smoothie |
|
![]() |
Avokádo s paradajkami osolíme, pridáme trochu korenia a citrónovú šťavu. |
![]() |
K hubám na panvicu pridáme zmes z olív, necháme opražiť cesnak, ktorý je v nich a vypneme. |
Mohlo by vás zaujímať: Fresh raňajky, ktoré ťa postavia na nohy |
|
![]() |
Na brushetty dáme vrstvu avokáda s paradajkami a vrstvu húb s olivami. |
Aké chutné raňajky si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.
Zdieľať na