FOTORECEPT Rizoto s bazalkovým pestom: Zvládne ho pripraviť naozaj každý

Rizoto s bazalkovým pestom

plnielanu.sk/Michaela

Pripraviť dobré rizoto nie je nadľudský výkon a zvládne to snáď každý. Základom je uvariť chutnú, krémovú ryžu, pridať pár zaujímavých ingrediencií a rýchle jedlo máte na stole. Pokiaľ nemáte nápady ako by ste rizoto oživili,vyskúšajte toto rizoto vytvorené kombináciou bazalkového pesta, mozarelly a rajčín.

Potrebujeme:

  • 1 hrnček ryže
  • 2 hrnčeky kuracieho vývaru
  • ½ malej cibuľky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g kuracieho mäsa
  • 4 PL lyžice bazalkového pesta
  • 150 g mozarelly
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 ks paradajok
  • ¼ hrnčeka parmezánu
  • soľ, korenie

Postup:

Najemno nakrájaný cesnak a cibuľku si speníme na oleji, pridáme ryžu, zalejeme vývarom a varíme 20 min.

Mohlo by vás zaujať: Päť receptov pre zaneprázdnených: Sú hotové raz-dva-tri!


Mäso si nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici.
Do mäsa vmiešame uvarenú ryžu a bazalkové pesto.

Mohlo by vás zaujať: Nevyhadzujte zvyšky jedál: S týmito receptami si pochutnáte ešte raz


Pridáme nakrájané rajčiny a mozarellu.
Rizoto dochutíme korením a pri podávaní nastrúhaným parmezánom.

Mohlo by vás zaujať: Milujete hríby? Vyskúšajte niektorý z týchto troch receptov!


Dobrú chuť!

Na aké spôsoby si rizoto pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Michaela, thinkstockphotos.com, Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close