FOTORECEPT Rizoto s bazalkovým pestom: Zvládne ho pripraviť naozaj každý

Rizoto s bazalkovým pestom

plnielanu.sk/Michaela

Pripraviť dobré rizoto nie je nadľudský výkon a zvládne to snáď každý. Základom je uvariť chutnú, krémovú ryžu, pridať pár zaujímavých ingrediencií a rýchle jedlo máte na stole. Pokiaľ nemáte nápady ako by ste rizoto oživili,vyskúšajte toto rizoto vytvorené kombináciou bazalkového pesta, mozarelly a rajčín.

Potrebujeme:

  • 1 hrnček ryže
  • 2 hrnčeky kuracieho vývaru
  • ½ malej cibuľky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g kuracieho mäsa
  • 4 PL lyžice bazalkového pesta
  • 150 g mozarelly
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 ks paradajok
  • ¼ hrnčeka parmezánu
  • soľ, korenie

Postup:

Najemno nakrájaný cesnak a cibuľku si speníme na oleji, pridáme ryžu, zalejeme vývarom a varíme 20 min.

Mohlo by vás zaujať: Päť receptov pre zaneprázdnených: Sú hotové raz-dva-tri!


Mäso si nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici.
Do mäsa vmiešame uvarenú ryžu a bazalkové pesto.

Mohlo by vás zaujať: Nevyhadzujte zvyšky jedál: S týmito receptami si pochutnáte ešte raz


Pridáme nakrájané rajčiny a mozarellu.
Rizoto dochutíme korením a pri podávaní nastrúhaným parmezánom.

Mohlo by vás zaujať: Milujete hríby? Vyskúšajte niektorý z týchto troch receptov!


Dobrú chuť!

Na aké spôsoby si rizoto pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Michaela, thinkstockphotos.com, Michaela
Odporúčame