FOTORECEPT Rybie filé na masle a cesnaku: Stačia už len zemiaky a obed je na stole!

Rybie filé na masle a cesnaku

Rybie filé na masle a cesnaku je ideálnou variantou na chutný obed (Foto: plnielanu.sk/Mirka)

Zbožňujú ho deti a na milosť ho zvyčajne berú aj tí dospelí, ktorí inak ryby nemusia. Pripravte si jednoduché a rýchle rybie filé na cesnaku. Jedlo krásne prevonia, navyše je aj zdravý. Dobrú chuť!

Potrebujeme:

– rybie filé
– 2 strúčiky cesnaku
– maslo, olivový olej
– soľ, korenie
– celú rascu

Postup:

Rybie filé na masle a cesnaku
1. Dva očistené strúčiky cesnaku nakrájame na plátky a jemne opečieme na masle alebo olivovom oleji (prípadne môžeme dať maslo aj olej). Nepečieme dlho, aby cesnak nezhorkol.

Mohlo by vás zaujať: Rybie filé trikrát inak: Zdravý a chutný obed určite ulahodí aj vám


Rybie filé na masle a cesnaku
2. Opečený cesnak si odložíme do misky.
Rybie filé na masle a cesnaku
3. Len mierne rozmrazené filé z obidvoch strán osolíme, okoreníme obľúbeným korením a posypeme celou rascou.

Mohlo by vás zaujať: Pstruh, losos či filé: Pripravte si výborné rybacie hody u vás doma


Rybie filé na masle a cesnaku
4. Opečieme na oleji, v ktorom sa restoval cesnak, a to z každej strany dozlatista.
Rybie filé na masle a cesnaku
5. Na tanieri dozdobíme zeleninou, cesnakom, a podávame so zemiakovou kašou alebo inou zemiakovou prílohou.

Na aké spôsoby si doma pripravujete filé vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty do diskusie pod článkom.

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame