Hovorí sa, že polievka je grunt, a pri frankfurtskej to platí dvojnásobne. Výhodou je, že do nej nepotrebujete kvantá surovín, ani špeciálne či drahé ingrediencie. Najčastejšie sa robieva, keď sa zvýšia párky a úplne ideálna je práve s frankfurtskými, po ktorých dostala meno. Pokojne však môžete použiť aj iné párky, a chutiť bude rovnako dobre. Ak sa i nšpirujete …
Hovorí sa, že polievka je grunt, a pri frankfurtskej to platí dvojnásobne. Výhodou je, že do nej nepotrebujete kvantá surovín, ani špeciálne či drahé ingrediencie. Najčastejšie sa robieva, keď sa zvýšia párky a úplne ideálna je práve s frankfurtskými, po ktorých dostala meno. Pokojne však môžete použiť aj iné párky, a chutiť bude rovnako dobre. Ak sa i nšpirujete dnešným receptom, budete výsledkom skutočne príjemne prekvapení.
Potrebujeme:
- 200 g párkov
- 400 g zemiakov
- 1 cibuľu
- 2 polievkové lyžice tuku
- 3 polievkové lyžice hladkej múky
- 100 ml mlieka
- vývar
- soľ, čierne mleté korenie, červenú sladkú papriku, sušený majorán
Postup:
![]() |
Najprv si pripravíme všetky potrebné suroviny. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Krémová a lahodná: Polievka zo sladkých zemiakov zachutí aj vám |
|
![]() |
Na tuku (olej, masť) osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu. Do osmaženej cibule pridáme hladkú múku a urobíme svetlú zásmažku, do ktorej až nakoniec pridáme mletú papriku. Smažíme pár minút a potom zalejeme pripraveným vývarom. Metličkou prešľaháme, pomaly privedieme k varu a povaríme aspoň 20 minút. Ochutnáme a podľa potreby pridáme soľ a čierne korenie. |
![]() |
Pridáme očistené a na malé kocky nakrájané zemiaky, ktoré v polievke povaríme približne pol hodiny. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Krémová polievka zo zelenej fazuľky: V zime zahreje aj zasýti |
|
![]() |
Ďalej pridáme na kolieska nakrájané párky a ešte aspoň 10 minút povaríme. Polievku podľa chuti osolíme a okoreníme. Na záver do polievky pridáme na zjemnenie trochu mlieka, krátko povaríme a dochutíme sušeným majoránom. |
![]() |
Premiešame a necháme pod pokrievkou aspoň 5 minút, aby sa majorán sparil. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Cibuľová polievka so smotanou: Vyženie choroby za dvere |
|
![]() |
Podávame s čerstvým pečivom. Dobrú chuť! |
Varíte si doma frankfurtskú polievku? Na aký spôsob si ju pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.
Zdieľať na