FOTORECEPT Rýchla polievka pre celú rodinu: Frankfurtská, ako ju možno nepoznáte

Frankfurtská polievka

plnielanu.sk/Mirka

Hovorí sa, že polievka je grunt, a pri frankfurtskej to platí dvojnásobne. Výhodou je, že do nej nepotrebujete kvantá surovín, ani špeciálne či drahé ingrediencie. Najčastejšie sa robieva, keď sa zvýšia párky a úplne ideálna je práve s frankfurtskými, po ktorých dostala meno. Pokojne však môžete použiť aj iné párky, a chutiť bude rovnako dobre. Ak sa i nšpirujete dnešným receptom, budete výsledkom skutočne príjemne prekvapení.

Potrebujeme:

  • 200 g párkov
  • 400 g zemiakov
  • 1 cibuľu
  • 2 polievkové lyžice tuku
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • 100 ml mlieka
  • vývar
  • soľ, čierne mleté korenie, červenú sladkú papriku, sušený majorán 

Postup:

Najprv si pripravíme všetky potrebné suroviny.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Krémová a lahodná: Polievka zo sladkých zemiakov zachutí aj vám

Na tuku (olej, masť) osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu. Do osmaženej cibule pridáme hladkú múku a urobíme svetlú zásmažku, do ktorej až nakoniec pridáme mletú papriku. Smažíme pár minút a potom zalejeme pripraveným vývarom. Metličkou prešľaháme, pomaly privedieme k varu a povaríme aspoň 20 minút. Ochutnáme a podľa potreby pridáme soľ a čierne korenie.
   
Pridáme očistené a na malé kocky nakrájané zemiaky, ktoré v polievke povaríme približne pol hodiny.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Krémová polievka zo zelenej fazuľky: V zime zahreje aj zasýti

Ďalej pridáme na kolieska nakrájané párky a ešte aspoň 10 minút povaríme. Polievku podľa chuti osolíme a okoreníme. Na záver do polievky pridáme  na zjemnenie trochu mlieka, krátko povaríme a dochutíme sušeným majoránom.
   
Premiešame a necháme pod pokrievkou aspoň 5 minút, aby sa majorán sparil.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Cibuľová polievka so smotanou: Vyženie choroby za dvere

Podávame s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

Varíte si doma frankfurtskú polievku? Na aký spôsob si ju pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdroj: Mirka, plnielanu.sk/Mirka

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close