FOTORECEPT Sacherova torta: Pripravte si viedenskú lahôdku priamo vo vašej kuchyni

Sacherova torta

plnielanu.sk/Ľudmila

Za vznikom jednej z najslávnejších tort sveta stál vtedy iba šestnásťročný učeň Franz Sacher. Knieža Metternich chcel niečo výnimočné pre hostí, šéfkuchár bol práve chorý, úloha zostala na mladučkom cukrárovi a ten vytvoril Sacherovu tortu. Pôvodný recept sa síce drží v prísnej tajnosti, no milovníci čokolády sa už dlho snažia záhadu rozlúštiť. Pridajte sa k riešeniu tejto sladkej hádanky a upečte si viedenskú klasiku aj vy. Nikdy neviete, či práve tento recept nie je originál.

Potrebujeme:

  • 6 vajec
  • 210 g masla
  • 210 g práškového cukru
  • 210 g horkej čokolády
  • 165 g hladkej múky
  • 2 vanilkové cukry
  • ½ prášku do pečiva
  • marhuľový džem podľa chuti
  • 100 g horkej čokolády na polevu
  • 50 g masla na polevu

Postup:

Horkú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť

   
  Do väčšej misky dáme zmäknuté maslo, žĺtka, vanilkový i preosiaty práškový cukor

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Osie hniezda z medového cesta: Overená klasika so sladkým nádychom


Suroviny vymiešame dopenista.

   

Do zmesi vlejeme rozpustenú vychladnutú čokoládu. Čokoláda nesmie byť horúca, lebo by sa vajíčka zrazili.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Trasená torta: Výborný a jednoduchý dezert nielen na sviatky


Dôkladne premiešame.

   

Múku preosejeme a zmiešame s kypriacim práškom do pečiva.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT „Kinder“ mliečny rez: Domáca verzia dobroty nielen pre najmenších


Po lyžičkách pridávame do zmesi za stáleho mixovania.

   

Z bielkov vyšľaháme sneh.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku


Opatrne ho pridáme do cesta.

   

Okrúhlu tortovú formu si vymastíme, vysypeme hrubou múkou a hotové cesto do nej vlejeme.


Mohlo by vás zaujať: Pochúťka z marcipánu poteší malých aj veľkých: Máme pre vás tri chutné tipy


Cesto dôkladne urovnáme, v strede môžeme urobiť krížik, aby sa korpus upiekol rovnomerne. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne hodinu pri teplote 180 stupňov. Keď bude hotový, necháme ešte desať minút odpočívať vo vypnutej teplej rúre.

   

Korpus necháme vychladnúť, opatrne vyberieme z formy, rozrežeme na tri rovnako hrubé pláty a zohrejeme si džem.


Mohlo by vás zaujať: Pochúťky starých mám z nitrianskeho regiónu: Jablková torta či burgyňáše chutia aj dnes


Pláty natierame horúcim marhuľovým džemom, alebo lekvárom.

   

Poukladáme ich na seba a necháme aspoň jednu noc odpočívať.


Mohlo by vás zaujať: Jablkové variácie pre váš stôl: Tieto dve pochúťky musíte vyskúšať


Po uplynutí stanoveného času vložíme maslo a čokoládu do vodného kúpeľa.

   

Pripravíme si horúcu čokoládovú polevu a tortu podložíme papierom na pečenie.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Máte chuť na langoš? Túto jarmočnú pochúťku si ľahko pripravíte aj doma


Tortu dôkladne natrieme čokoládovou polevou.

   

Dobrú chuť!


Ochutnali ste už originálnu Sacherovu tortu? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: plnielanu.sk/Ľudmila, plnielanu.sk/Ľudmila, Ľudmila

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close