FOTORECEPT Šalát s avokádom a krevetami: Poteší vás nielen počas horúcich dní

Šalát s avokádom a krevetami

plnielanu.sk

Hviezdou tohto receptu sú typické plody mora – krevety. Nie všetci ľudia sú ich zástancom, niektorí nad nimi krútia hlavou a boja sa ich ochutnať. No nie je sa čoho báť. Mäsko tejto morskej špeciality je naozaj lahodné, mäkké a ľahko sa rozpúšťa na jazyku. Krevety sú navyše veľmi zdravé, obsahujú veľa bielkovín a veľmi nízky podiel tukov. Ak ste zvyknutí na zeleninové šaláty s kuracím mäsom, skúste zmenu a to zameniť kuracinku za krevety opečené v tejto chutnej marináde.

Potrebujeme:

  • 200 g vylúpaných malých kreviet
  • 150 g šalátu
  • 100 g sušených paradajok
  • 2 menšie avokáda
  • 50 g parmezánu
  • korenie
  • tortilly

Marináda:

  • 2 PL medu
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 malú chilli papričku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie

Postup:

Najskôr si spravíme zmes, v ktorej budeme marinovať krevety. V miske si zmiešame med, citrónovú šťavu, nakrájanú chilli papričku, pretlačený cesnak a dochutíme soľou a korením.

Mohlo by vás zaujať: Zdravé a chutné avokádo: Skúste výborné recepty pre teplú aj studenú kuchyňu


Krevety dáme do igelitového vrecka, primiešame do nich pripravenú zmes a dáme do chladničky na 8 minút.
Očistené avokádo si nakrájame na malé kocky, posypeme korením a nakvapkáme naň trochu citrónovej šťavy, aby nezhnedlo.

Mohlo by vás zaujať: Letné šaláty: Zdravé a chutné inšpirácie, ktoré vás zasýtia


Vložíme ho do misky spolu s natrhaným šalátom a nakrájanými paradajkami.
Krevety sprudka opečieme na panvici, zbavíme ich prebytočnej marinády a zamiešame do šalátu.

Mohlo by vás zaujať: Rýchle cestovinové šaláty: Originálna chuť vás poteší nielen v lete


Podávame s opečenými tortillami a nastrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť!

Patria avokádo a krevety medzi vaše obľúbené potraviny? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, thinkstockphotos.com, plnielanu.sk
Odporúčame