FOTORECEPT na skvelý ryžový nákyp rozvonia celú kuchyňu: Všetci budú pýtať dupľu!

Slivkový ryžový nákyp

plnielanu.sk

Ryžový nákyp sa mnohým z nás spája so školskou jedálňou. Je to skvelá voľba pre deti, ktorým sladká chuť ryže veľmi chutí, no zároveň ich zasýti. Kompótové ovocie si môžete vybrať podľa chuti, my sme zvolili v recepte domáce slivky.

Recept na ryžový nákyp je skvelá voľba pre deti, ktorým sladká chuť ryže veľmi chutí, no zároveň ich zasýti. Skúste to po našom!

Potrebujeme:

  • 2 poháre ryže
  • 2 ovocné kompóty
  • 7 dcl mlieka
  • 125 g masla
  • 5-6 vajíčok
  • 100 g krištáľového cukru
  • vanilkový cukor
  • hrozienka
  • štipku soli

Recept na ryžový nákyp – postup:

Ryžu dáme do hrnca a zalejeme ju mliekom. Pridáme štipku soli a varíme domäkka.

Mohlo by vás zaujímať: Ryža je viac ako len príloha: Pripravte si nákyp či ryžovú polievku

Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s 80 g cukru.
Pridáme maslo a poriadne rozmixujeme.

Mohlo by vás zaujímať: Recepty, ktoré vás vrátia do detstva: Nezabudnuteľná chuť sladkých jedál

Vymiešanú zmes pridáme ku uvarenej ryži. Musí byť chladná.
Poriadne premiešame.

Mohlo by vás zaujímať: Chutné jedlá zo zvyškov ryže: Ako variť ekonomicky a neplytvať?

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Následne do neho zašľaháme 20 g kryštáľového cukru a nakoniec vanilkový cukor.
Bielky s cukrom zľahka vmiešame do ryže.

Mohlo by vás zaujímať: Zostala vám uvarená ryža? Skvelé, prichystajte z nej tieto dobroty

Vznikne nám hustá zmes. Formu na pečenie vymastíme masou a posypeme strúhankou alebo múkou.
Kompóty precedíme, vodu z nich si necháme.

Mohlo by vás zaujímať: Ryža ako príloha nie je nuda: S našimi receptami budú vaše obedy pestrejšie!

Polovice ryže nalejeme do formy, poukladáme slivky a zalejeme druhou polovicou ryže.
Dáme piecť na 180°C (cca 45 minút).

Mohlo by vás zaujímať: Ryža je chutná a zdravá: Vyčarte z nej niektoré z týchto jedál

Nakrájané porcie polievame šťavou z kompótu.

Na aké spôsoby si ryžový nákyp pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame