FOTORECEPT Skvelá domáca pizza z mozzarelly: Vyskúšajte ju a neoľutujete

Pizza z mozarelly

plnielanu.sk/Michaela

Ak hľadáte zdravú verziu cesta na pizzu, otvorili ste ten správny recept. Na cesto vám budú stačiť 3 ingrediencie a 3 minúty času. Táto verzia je nevšedná, ale určite sa jej netreba báť, pizza chutí vynikajúco a stojí za vyskúšanie.

Mozzarella je charakteristický syr z talianskej oblasti Kampánia. Najčastejšie sa pridáva na pizzu a cestoviny, známy je však aj z šalátu caprese s paradajkami a bazalkou. Charakteristická je jemnou a lesklou kôrou, svojou pružnosťou a snehobielou farbou. Čím je staršia, tým sa jej chuť zintenzívňuje a guľôčka mozzarelly mäkne. 

 

Potrebujeme (na plech):

  • 4 ks mozzarelly
  • 2 PL psyllia – rozpustnej vlákniny (môžete nahradiť ovsenými vločkami)
  • 2-3 vajíčka
  • trochu soli
  • sušené oregano, bazalku
  • paradajkovú salsu
  • suroviny podľa chuti (syr, šunka, kukurica, šampiňóny, paradajky…)

Postup:

Spravíme si základ pizze. V recepte použijeme kečup, cesnak a oregano.

Mohlo by vás zaujímať: Domáce pizzové cestá: Vyberte si to naj práve pre vás


Základ pizze pripravíme tak, že si nastrúhame mozzarellu, k nej dáme psyllium a dve vajíčka.
   
Všetko spolu premiešame. Pokiaľ je cesto tvarovateľné, tretie vajíčko do neho nemusíte dávať.

Mohlo by vás zaujímať: Pochúťka pre rodinu aj pre návštevy: Skúste pizzu trikrát inak


Na plech si dáme papier na pečenie. Naň popritláčame cesto.
   
Pečieme na 200°C cca 20 minút.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Domáca pizza: Upečte si pochúťku ako z talianskej reštaurácie aj vy


Kým sa nám cesto upečie, nachystáme si ingrediencie, ktoré pôjdu na pizzu.
   
Po upečení cesta ho potrieme celé salsou. Nešetríme.

Mohlo by vás zaujímať: Sviatok milovníkov jedla: Neapolská pizza je už súčasťou kultúrneho dedičstva UNESCO


Posypeme nastrúhaným syrom.
   
A nakoniec prihodíme zvyšné suroviny a dáme ešte na pár minút zapiecť do rúry.

Aké ďalšie chutné recepty na pizzu poznáte vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close