Ak hľadáte zdravú verziu cesta na pizzu, otvorili ste ten správny recept. Na cesto vám budú stačiť 3 ingrediencie a 3 minúty času. Táto verzia je nevšedná, ale určite sa jej netreba báť, pizza chutí vynikajúco a stojí za vyskúšanie.
Mozzarella je charakteristický syr z talianskej oblasti Kampánia. Najčastejšie sa pridáva na pizzu a cestoviny, známy je však aj z šalátu caprese s paradajkami a bazalkou. Charakteristická je jemnou a lesklou kôrou, svojou pružnosťou a snehobielou farbou. Čím je staršia, tým sa jej chuť zintenzívňuje a guľôčka mozzarelly mäkne.
Potrebujeme (na plech):
- 4 ks mozzarelly
- 2 PL psyllia – rozpustnej vlákniny (môžete nahradiť ovsenými vločkami)
- 2-3 vajíčka
- trochu soli
- sušené oregano, bazalku
- paradajkovú salsu
- suroviny podľa chuti (syr, šunka, kukurica, šampiňóny, paradajky…)
Postup:
|
Spravíme si základ pizze. V recepte použijeme kečup, cesnak a oregano. |
Mohlo by vás zaujímať: Domáce pizzové cestá: Vyberte si to naj práve pre vás |
|
|
Základ pizze pripravíme tak, že si nastrúhame mozzarellu, k nej dáme psyllium a dve vajíčka. |
|
Všetko spolu premiešame. Pokiaľ je cesto tvarovateľné, tretie vajíčko do neho nemusíte dávať. |
Mohlo by vás zaujímať: Pochúťka pre rodinu aj pre návštevy: Skúste pizzu trikrát inak |
|
|
Na plech si dáme papier na pečenie. Naň popritláčame cesto. |
|
Pečieme na 200°C cca 20 minút. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Domáca pizza: Upečte si pochúťku ako z talianskej reštaurácie aj vy |
|
|
Kým sa nám cesto upečie, nachystáme si ingrediencie, ktoré pôjdu na pizzu. |
|
Po upečení cesta ho potrieme celé salsou. Nešetríme. |
Mohlo by vás zaujímať: Sviatok milovníkov jedla: Neapolská pizza je už súčasťou kultúrneho dedičstva UNESCO |
|
|
Posypeme nastrúhaným syrom. |
|
A nakoniec prihodíme zvyšné suroviny a dáme ešte na pár minút zapiecť do rúry. |
Aké ďalšie chutné recepty na pizzu poznáte vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.
Zdieľať na