FOTORECEPT Skvelá kombinácia: Zapekaný baklažán, kuracie mäso a mozarella

Moussaka

thinkstockphotos.com

Pokiaľ chcete poriadne ulahodiť svojim chuťovým pohárikom, baklažán v kombinácii s mäsom a zapečeným syrom je určite správna voľba, K skvelej chuti nepotrebujete ani prílohu, no ak by ste ju predsa len chceli, odporúčamekonzumovať s čerstvým zeleninovým šalátom či s pečenými zemiakmi.

Potrebujeme:

  • 500 g kuracieho alebo morčacieho mäsa
  • 1 baklažán
  • olej
  • parmezán
  • 150 g mozarelly
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 2 PL bazalkového alebo rukolového pesta
  • korenie, soľ

Postup:

Baklažán si nakrájame na plátky, poriadne ho osolíme a necháme ho 15-20 min vypotiť.

Mohlo by vás zaujať: Sezóna cukety je v plnom prúde: Pripravte si z nej doma tieto dobroty


Zatiaľ si nakrájame mäso na pásiky, dochutíme soľou a korením.
   
Sprudka opečieme na panvici na troche oleja. Plátky mäsa poukladáme na spodok zapekacej misy.

Mohlo by vás zaujať: Letné zeleninové recepty: Chutné, zdravé a rýchlo hotové!


Vypotený baklažán poutierame do servítok, nech sa zbavíme prebytočnej soli. Opečieme ho nasucho z oboch strán na panvici
   
Kolieska poukladáme na mäso, ktoré sme si nachystali.

Mohlo by vás zaujať: Baklažán je zdravá dobrota: Skvelý je zapekaný aj vo forme placiek


Pesto premiešame s pretlačeným cesnakom a ponatierame ním baklažán.
   
Na vrch poukladáme nakrájanú mozarellu.

Mohlo by vás zaujať: Chcete zhodiť pár kíl? Pomôže vám v tom baklažán!


Pečieme na 200°C, kým sa nám mozarella neroztopí. V tom momente môžeme ešte pridať nastrúhaný parmezán a pečieme ďalších 5-7 minút.

Pri varení akých jedál využívate baklažán vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: thinkstockphotos.com, plnielanu.sk/Michaela, Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close