FOTORECEPT Skvelá kombinácia: Zapekaný baklažán, kuracie mäso a mozarella

Moussaka

thinkstockphotos.com

Pokiaľ chcete poriadne ulahodiť svojim chuťovým pohárikom, baklažán v kombinácii s mäsom a zapečeným syrom je určite správna voľba, K skvelej chuti nepotrebujete ani prílohu, no ak by ste ju predsa len chceli, odporúčamekonzumovať s čerstvým zeleninovým šalátom či s pečenými zemiakmi.

Potrebujeme:

  • 500 g kuracieho alebo morčacieho mäsa
  • 1 baklažán
  • olej
  • parmezán
  • 150 g mozarelly
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 2 PL bazalkového alebo rukolového pesta
  • korenie, soľ

Postup:

Baklažán si nakrájame na plátky, poriadne ho osolíme a necháme ho 15-20 min vypotiť.

Mohlo by vás zaujať: Sezóna cukety je v plnom prúde: Pripravte si z nej doma tieto dobroty


Zatiaľ si nakrájame mäso na pásiky, dochutíme soľou a korením.
   
Sprudka opečieme na panvici na troche oleja. Plátky mäsa poukladáme na spodok zapekacej misy.

Mohlo by vás zaujať: Letné zeleninové recepty: Chutné, zdravé a rýchlo hotové!


Vypotený baklažán poutierame do servítok, nech sa zbavíme prebytočnej soli. Opečieme ho nasucho z oboch strán na panvici
   
Kolieska poukladáme na mäso, ktoré sme si nachystali.

Mohlo by vás zaujať: Baklažán je zdravá dobrota: Skvelý je zapekaný aj vo forme placiek


Pesto premiešame s pretlačeným cesnakom a ponatierame ním baklažán.
   
Na vrch poukladáme nakrájanú mozarellu.

Mohlo by vás zaujať: Chcete zhodiť pár kíl? Pomôže vám v tom baklažán!


Pečieme na 200°C, kým sa nám mozarella neroztopí. V tom momente môžeme ešte pridať nastrúhaný parmezán a pečieme ďalších 5-7 minút.

Pri varení akých jedál využívate baklažán vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: thinkstockphotos.com, plnielanu.sk/Michaela, Michaela
Odporúčame