Pokiaľ chcete poriadne ulahodiť svojim chuťovým pohárikom, baklažán v kombinácii s mäsom a zapečeným syrom je určite správna voľba, K skvelej chuti nepotrebujete ani prílohu, no ak by ste ju predsa len chceli, odporúčamekonzumovať s čerstvým zeleninovým šalátom či s pečenými zemiakmi.
Potrebujeme:
- 500 g kuracieho alebo morčacieho mäsa
- 1 baklažán
- olej
- parmezán
- 150 g mozarelly
- 4-5 strúčikov cesnaku
- 2 PL bazalkového alebo rukolového pesta
- korenie, soľ
Postup:
![]() |
Baklažán si nakrájame na plátky, poriadne ho osolíme a necháme ho 15-20 min vypotiť. |
Mohlo by vás zaujať: Sezóna cukety je v plnom prúde: Pripravte si z nej doma tieto dobroty |
|
![]() |
Zatiaľ si nakrájame mäso na pásiky, dochutíme soľou a korením. |
![]() |
Sprudka opečieme na panvici na troche oleja. Plátky mäsa poukladáme na spodok zapekacej misy. |
Mohlo by vás zaujať: Letné zeleninové recepty: Chutné, zdravé a rýchlo hotové! |
|
![]() |
Vypotený baklažán poutierame do servítok, nech sa zbavíme prebytočnej soli. Opečieme ho nasucho z oboch strán na panvici |
![]() |
Kolieska poukladáme na mäso, ktoré sme si nachystali. |
Mohlo by vás zaujať: Baklažán je zdravá dobrota: Skvelý je zapekaný aj vo forme placiek |
|
![]() |
Pesto premiešame s pretlačeným cesnakom a ponatierame ním baklažán. |
![]() |
Na vrch poukladáme nakrájanú mozarellu. |
Mohlo by vás zaujať: Chcete zhodiť pár kíl? Pomôže vám v tom baklažán! |
|
![]() |
Pečieme na 200°C, kým sa nám mozarella neroztopí. V tom momente môžeme ešte pridať nastrúhaný parmezán a pečieme ďalších 5-7 minút. |
Pri varení akých jedál využívate baklažán vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na