Rozmýšľate, ako by ste pripravili chutné mäsové jedlo bez poldenného pobytu v kuchyni? Máme pre vás skvelý tip! Vyskúšajte bravčové sviečkovičky so šampiňónovo-smotanovou omáčkou. Sú hotové za pol hodinku a ručíme vám za to, že si tento pokrm obľúbite. Ak paríte medzi vášnivých hubárov, môžete šampiňóny vymeniť aj za iný druh hríbov. Samozrejme dbajte na to, aby boli dostatočne udusené.
Potrebujeme:
- cca 300 g bravčových sviečkovičiek
- cca 250 g čerstvých šampiónov
- 1 malú cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- trochu červenej papriky
- trochu hladkej múky /čajovú lyžičku/
- 250 ml sladkej smotany /33%/
- trochu muškátového orieška /nastrúhať/
- soľ
- biele korenie /nemusí byť/
Postup:
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. | |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Klasika menom segedínsky guláš: Spoznajte chuť a pýchu Maďarska |
|
Nakrájame si sviečkovice a na oleji ich prudko opečieme. | |
Vyberieme sviečkovice na tanierik a vo výpeku orestujeme nakrájané šampiňony spolu s cibuľou. Zaprášime múkou a červenou paprikou, chvíľku orestujeme. | |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Výborné kuracie placky: Blesková príprava a skvelá chuť si získa aj vás |
|
Vrátime sviečkovičky do panvice. Podlejeme asi 2 dcl vody, osolíme, okoreníme a prikryté na miernom ohni dusíme cca 15 min. | |
Opäť vyberieme mäsko na tanierik a šťavu rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú hmotu. Mäso vrátime späť, pridáme sladkú smotanu, necháme prevrieť a odstavíme. Celkom nakoniec pretlačíme strúčik cesnaku a nastrúhame muškátový oriešok /dodá šmrnc/. | |
Mohlo by vás zaujať: Vymeňte klasický rezeň za niečo extra: Vyskúšajte niektorý z našich tipov |
|
Servírujeme buď s cestovinou, alebo s opečenými zemiakmi – podľa chuti. |
Aké ďalšie podobné recepty si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na