FOTORECEPT Skvelý obed nielen na víkend: Urobte mäsové guľky v rajčinovej omáčke

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

plnielanu.sk

Potrebujeme: 500 g mletého mäsa 2 plechovky krájaných paradajok v omáčke veľkú cibuľu 4 strúčiky cesnaku vajíčko majorán 2 bobkové listy 3 PL cukru 1,2 l vody olej 2 PL hladkej múky zemiaky maslo mlieko korenie, soľ Postup: Zemiaky dáme variť do osolenej vody. Náš tip na zaujímavé podujatie: HEX 30 / KEĎ SME S VAMI …

Potrebujeme:

  • 500 g mletého mäsa
  • 2 plechovky krájaných paradajok v omáčke
  • veľkú cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • vajíčko
  • majorán
  • 2 bobkové listy
  • 3 PL cukru
  • 1,2 l vody
  • olej
  • 2 PL hladkej múky
  • zemiaky
  • maslo
  • mlieko
  • korenie, soľ

Postup:

Zemiaky dáme variť do osolenej vody.

Náš tip na zaujímavé podujatie: HEX 30 / KEĎ SME S VAMI TOUR 2019

Cibuľu a cesnak si nakrájame nadrobno.
   
Pridáme k mletému mäsu spolu s vajíčkom. Ochutíme majoránom, soľou a korením.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Klasika, ktorá nestarne: Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Na dostatočnom množstve oleja opražíme múku.
   
Múku posypeme mletou červenou paprikou.

Mohlo by vás zaujímať: Chutné recepty s mletým mäsom: Vyskúšajte pečené fašírky aj ostré mäsové guľky

Zalejeme teplou vodou.
   
Pridáme paradajky v konzerve, bobkový list, korenie a soľ. Cukor pridávajte podľa svojej chute.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Mäsové guľky na zelenine: Sýte a zdravé zároveň

Guličky vyformujeme.
   
Jemne vložíme do vriacej omáčky a necháme povariť 30-40 minút. Záleží od druhu mäsa, z ktorých ste guličky robili.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Mäsové guličky trochu inak: Na omáčke z gorgonzoly a pečenej zelenine

Zemiaky zmiešame s mliekom a maslom. Pridáme soľ.
   
Roztlačíme na požadovanú konzistenciu.

Na aké spôsoby si mäsové guľky pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame