Potrebujeme: 500 g mletého mäsa 2 plechovky krájaných paradajok v omáčke veľkú cibuľu 4 strúčiky cesnaku vajíčko majorán 2 bobkové listy 3 PL cukru 1,2 l vody olej 2 PL hladkej múky zemiaky maslo mlieko korenie, soľ Postup: Zemiaky dáme variť do osolenej vody. Náš tip na zaujímavé podujatie: HEX 30 / KEĎ SME S VAMI …
Potrebujeme:
- 500 g mletého mäsa
- 2 plechovky krájaných paradajok v omáčke
- veľkú cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- vajíčko
- majorán
- 2 bobkové listy
- 3 PL cukru
- 1,2 l vody
- olej
- 2 PL hladkej múky
- zemiaky
- maslo
- mlieko
- korenie, soľ
Postup:
Zemiaky dáme variť do osolenej vody. | |
Náš tip na zaujímavé podujatie: HEX 30 / KEĎ SME S VAMI TOUR 2019 |
|
Cibuľu a cesnak si nakrájame nadrobno. | |
Pridáme k mletému mäsu spolu s vajíčkom. Ochutíme majoránom, soľou a korením. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Klasika, ktorá nestarne: Mäsové guľky v paradajkovej omáčke |
|
Na dostatočnom množstve oleja opražíme múku. | |
Múku posypeme mletou červenou paprikou. | |
Mohlo by vás zaujímať: Chutné recepty s mletým mäsom: Vyskúšajte pečené fašírky aj ostré mäsové guľky |
|
Zalejeme teplou vodou. | |
Pridáme paradajky v konzerve, bobkový list, korenie a soľ. Cukor pridávajte podľa svojej chute. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Mäsové guľky na zelenine: Sýte a zdravé zároveň |
|
Guličky vyformujeme. | |
Jemne vložíme do vriacej omáčky a necháme povariť 30-40 minút. Záleží od druhu mäsa, z ktorých ste guličky robili. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Mäsové guličky trochu inak: Na omáčke z gorgonzoly a pečenej zelenine |
|
Zemiaky zmiešame s mliekom a maslom. Pridáme soľ. | |
Roztlačíme na požadovanú konzistenciu. |
Na aké spôsoby si mäsové guľky pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.
Zdieľať na