FOTORECEPT Skvelý víkendový zákusok: Skúste jablkovo-piškótový koláč s pudingom

Jablkovo-piškótový koláč s pudingom

plnielanu.sk/Michaela

Po príjemných letných mesiacoch naplno prepukla jeseň. Úroda je už zozbieraná a jablká si pokojne odpočívajú v chlade. Čakajú, kým s nimi niečo vymyslíme alebo ich jednoducho zjeme. Jedným z nápadov, ako ich využiť, môže byť príprava skvelého jablkovo-piškótového koláča, ktorý môžete pripraviť buď z čerstvých nastrúhaných jabĺk, alebo aj z tých zavarených.

 

 

Potrebujeme:

  • 1 kg jabĺk
  • 500 g lístkového cesta
  • 2 PL škorice
  • kryštálový cukor podľa chuti
  • práškový cukor na posypanie
  • 3 ks zlatých klasov
  • 1 l mlieka
  • balík detských piškót

Postup:

Jablkovo-piškótový koláč s pudingom je chutnou maškrtou pre každého Lístkové cesto si prekrojíme na dve polovice.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Tvarohovo-broskyňový koláč: Pre hostí je ako stvorený


Jablkovo-piškótový koláč s pudingom je chutnou maškrtou pre každého Jablká ošúpeme, prekrojíme na polovice a vyberieme jadierka.
   
Jablkovo-piškótový koláč s pudingom je chutnou maškrtou pre každého Na plech, buď vystlaný papierom na pečenie, alebo vymastený a posypaný múkou, položíme prvú vyvaľkanú polovicu cesta tak, aby sa natiahlo na celý plech.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Banánovo-kokosový koláč bez štipky cukru či múky: Dobrú chuť!


Jablkovo-piškótový koláč s pudingom je chutnou maškrtou pre každého Na cesto poukladáme piškóty.
   
Jablkovo-piškótový koláč s pudingom je chutnou maškrtou pre každého Jabĺčka si nastrúhame a ochutíme ich škoricou a cukrom. Množstvo záleží od vašej chuti a tiež sladkosti jabĺk.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Jablkový koláč: Klasika, ktorá poteší aj vaše srdce


Jablkovo-piškótový koláč s pudingom je chutnou maškrtou pre každého Na piškóty nanesieme vrstvu jabĺk.
   
Jablkovo-piškótový koláč s pudingom je chutnou maškrtou pre každého Uvaríme si zlaté klasy v litri mlieka a s troma veľkými lyžicami kryštálového cukru.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Lyžicový koláč s ovocím: Blesková dobrota pre celú rodinu


Jablkovo-piškótový koláč s pudingom je chutnou maškrtou pre každého Puding necháme vychladnúť a pomaly nanesieme na koláč. Puding je tuhý, tak to ide dosť ťažko.
   
Jablkovo-piškótový koláč s pudingom je chutnou maškrtou pre každého Vyvaľkáme si druhú polovicu cesta a opatrne prenesieme na plech.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč


Jablkovo-piškótový koláč s pudingom je chutnou maškrtou pre každého Dáme piecť do rúry na 200°C, kým nebude cesto hnedasté. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Aké ovocné zákusky si doma pripravujete vy? Napíšte svoje tipy ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close