Rafinovaný cukor k zdravému životnému štýlu nepatrí, no aj jeho zástancov občas môže zastihnúť chuť na sladké. Tento recept na zdravšiu verziu obľúbenej pochúťky Kinder mliečny rez pripravíte bez štipky múky či cukru. Preto je vhodný aj pre tých, ktorí si strážia svoju líniu, no občas radi zhrešia.
Potrebujeme:
Cesto:
- 4 ks vajec
- 3 lyžice kakaa
- 1 lyžicu zemiakového škrobu (nemusí byť)
- 2 lyžice medu
Plnka:
- 400 g jemného odtučneného tvarohu
- med podľa chuti
Postup:
|
Žĺtky vyšľaháme spolu s medom do tuhej peny. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT „Kinder“ mliečny rez: Domáca verzia dobroty nielen pre najmenších |
|
|
Pridáme kakao a škrob. Ten však môžeme vynechať, pridáva sa len ak chceme hrubšie cesto. V tomto recepte použitý nie je. |
|
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Lahodný koláč aj bez cukru a múky? Ale áno, vyskúšajte túto pochúťku! |
|
|
Sneh z bielkov postupne opatrne primiešavame do kakaovej peny. Nemiešame príliš dlho, aby pena nepadla. |
|
Na menší plech položíme papier na pečenie. Nalejeme naň kakaové cesto. Pečieme asi 12 minút pri teplote 220°C. |
Mohlo by vás zaujať: Kupované už nebudete chcieť: Pripravte si obľúbené sladkosti vo vašej kuchyni |
|
|
Upečené cesto necháme vychladnúť a potom ho prekrojíme na polovicu. |
|
Tvaroh zmiešame s medom a pokiaľ je to príliš riedke, môžeme pridať aj lyžičku čírej želatíny, ktorú si pripravíme podľa návodu. Natrieme na plát cesta a druhým prikryjeme. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Jablkovo-orechový koláč: Zamilujete si ho aj vy |
|
|
Zdravú verziu kinder mliečneho rezu pred podávaním necháme stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť! |
Aké ďalšie chutné sladkosti bez použitia cukru si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na