FOTORECEPT Sladkosť nielen pre tých, čo si strážia líniu: Skúste ju aj vy!

Kinder mliečny rez

plnielanu.sk/Lucia

Rafinovaný cukor k zdravému životnému štýlu nepatrí, no aj jeho zástancov občas môže zastihnúť chuť na sladké. Tento recept na zdravšiu verziu obľúbenej pochúťky Kinder mliečny rez pripravíte bez štipky múky či cukru. Preto je vhodný aj pre tých, ktorí si strážia svoju líniu, no občas radi zhrešia.

Potrebujeme:

Cesto:

  • 4 ks vajec
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 lyžicu zemiakového škrobu (nemusí byť)
  • 2 lyžice medu

Plnka:

  • 400 g jemného odtučneného tvarohu
  • med podľa chuti

Postup:

Žĺtky vyšľaháme spolu s medom do tuhej peny.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT „Kinder“ mliečny rez: Domáca verzia dobroty nielen pre najmenších


Pridáme kakao a škrob. Ten však môžeme vynechať, pridáva sa len ak chceme hrubšie cesto. V tomto recepte použitý nie je.
   
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Lahodný koláč aj bez cukru a múky? Ale áno, vyskúšajte túto pochúťku!


Sneh z bielkov postupne opatrne primiešavame do kakaovej peny. Nemiešame príliš dlho, aby pena nepadla.
   
Na menší plech položíme papier na pečenie. Nalejeme naň kakaové cesto. Pečieme asi 12 minút pri teplote 220°C.

Mohlo by vás zaujať: Kupované už nebudete chcieť: Pripravte si obľúbené sladkosti vo vašej kuchyni


Upečené cesto necháme vychladnúť a potom ho prekrojíme na polovicu.
   
Tvaroh zmiešame s medom a pokiaľ je to príliš riedke, môžeme pridať aj lyžičku čírej želatíny, ktorú si pripravíme podľa návodu. Natrieme na plát cesta a druhým prikryjeme.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Jablkovo-orechový koláč: Zamilujete si ho aj vy


Zdravú verziu kinder mliečneho rezu pred podávaním necháme stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť!

Aké ďalšie chutné sladkosti bez použitia cukru si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Lucia, plnielanu.sk/Lucia, Lucia

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close