FOTORECEPT Slané pečivo z lístkového cesta: Skvelé pohostenie máte raz, dva, tri

Slané pečivo z lístkového cesta

plnielanu.sk

Očakávate počas sviatkov návštevu a chcete pripraviť niečo na stôl? Vyskúšajte slané pečivo, ktoré si jednoducho pripravíte z lístkového cesta. Naplniť ho môžete surovinami, ktoré máte radi, chutí výborne dokonca aj keď je iba okorenené a posypané makom či sezamom. No pokiaľ chcete návštevu oslniť, skúste upiecť niekoľko druhov pečiva, nech si môžu vyberať a ochutnávať.

Potrebujeme:

  • lístkové cesto
  • suchú salámu
  • šunku
  • kečup
  • strúčiky cesnaku
  • biely jogurt
  • bazalkové pesto
  • mozarellu
  • paradajku
  • kukuricu
  • šampiňóny
  • tvrdý syr
  • vajíčko
  • celú rascu
  • sezam

Ingrediencie sú ľubovoľné, môžete ich prispôsobiť svojej chuti.

Postup:

Cesto si rozvaľkáme.

Mohlo by vás zaujať: Výborné pohostenie na Silvestra: Tieto slané chuťovky musíte vyskúšať


Salámové ružičky:

Cesto si nakrájame na pásiky. Môžeme ho potrieť vajíčkom, no my sme potreli až nakoniec. Koliečka salámy prekrojíme a polovice z nich poukladáme na okraj cesta tak, aby oblúčiky prečnievali.

   
Cesto zrolujeme, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Mohlo by vás zaujať: Slané pečivo: Zahreje vás počas chladných večerov


Mini pizze:

Z cesta si vykrojíme kolieska.

   
Kolieska potrieme kečupom, ktorý sme zmiešali s cesnakom, posypeme nastrúhaným syrom a naň poukladáme suroviny, aké chceme. Kukuricu, šunku, šampiňóny a pod.

Mohlo by vás zaujať: Jednoduché slané dobroty: Pochutíte si na nich vy aj vaši hostia


Špirály plnené bazalkovým pestom:

Cesto si nakrájame na plátky, natrieme ho kečupom a bazalkovým pestom.

   
Chytíme za konce a zrolujeme do špirály. Potrieme vajíčkom a okoreníme.

Mohlo by vás zaujať: Rýchle slané drobnosti: Pochutíte si na nich vy aj vaši hostia


Plnená roláda:

Cesto si nakrájame na širšie plátky a naplníme. Robila som rolády dve. Na jednu som nakrájala paradajku, mozarellu a potrela bazalkovým pestom. Druhú som potrela jogurtom, ktorý som osolila a okorenila a na vrch dala šunku a suchú salámu.

   
Zrolujeme a nakrájame.

Mohlo by vás zaujať: Burger je fantastický aj bez mäsa: Pozrite si ako ľahko sa robí dokonalý vegeburger


Plnené šatôčky:

Vykrojené koliečka naplníme a zabalíme. Aby okraje boli krajšie a držali zatlačíme ich vidličkou. Potrieme vajíčkom.

   

Slané tyčinky:

Zo zvyškov cesta môžeme jednoducho nakrájať malé pásiky, ktoré potrieme vajíčkom a posypeme rascou, makom či sezamom.

Slané pečivo z lístkového cesta si možno pripraviť na mnoho spôsobov Dobrú chuť!


Máte radi slané pečivo? Na aké spôsoby si ho doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close