FOTORECEPT Slané pečivo z lístkového cesta: Skvelé pohostenie máte raz, dva, tri

Slané pečivo z lístkového cesta

plnielanu.sk

Očakávate počas sviatkov návštevu a chcete pripraviť niečo na stôl? Vyskúšajte slané pečivo, ktoré si jednoducho pripravíte z lístkového cesta. Naplniť ho môžete surovinami, ktoré máte radi, chutí výborne dokonca aj keď je iba okorenené a posypané makom či sezamom. No pokiaľ chcete návštevu oslniť, skúste upiecť niekoľko druhov pečiva, nech si môžu vyberať a ochutnávať.

Potrebujeme:

  • lístkové cesto
  • suchú salámu
  • šunku
  • kečup
  • strúčiky cesnaku
  • biely jogurt
  • bazalkové pesto
  • mozarellu
  • paradajku
  • kukuricu
  • šampiňóny
  • tvrdý syr
  • vajíčko
  • celú rascu
  • sezam

Ingrediencie sú ľubovoľné, môžete ich prispôsobiť svojej chuti.

Postup:

Cesto si rozvaľkáme.

Mohlo by vás zaujať: Výborné pohostenie na Silvestra: Tieto slané chuťovky musíte vyskúšať


Salámové ružičky:

Cesto si nakrájame na pásiky. Môžeme ho potrieť vajíčkom, no my sme potreli až nakoniec. Koliečka salámy prekrojíme a polovice z nich poukladáme na okraj cesta tak, aby oblúčiky prečnievali.

Cesto zrolujeme, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Mohlo by vás zaujať: Slané pečivo: Zahreje vás počas chladných večerov


Mini pizze:

Z cesta si vykrojíme kolieska.

Kolieska potrieme kečupom, ktorý sme zmiešali s cesnakom, posypeme nastrúhaným syrom a naň poukladáme suroviny, aké chceme. Kukuricu, šunku, šampiňóny a pod.

Mohlo by vás zaujať: Jednoduché slané dobroty: Pochutíte si na nich vy aj vaši hostia


Špirály plnené bazalkovým pestom:

Cesto si nakrájame na plátky, natrieme ho kečupom a bazalkovým pestom.

Chytíme za konce a zrolujeme do špirály. Potrieme vajíčkom a okoreníme.

Mohlo by vás zaujať: Rýchle slané drobnosti: Pochutíte si na nich vy aj vaši hostia


Plnená roláda:

Cesto si nakrájame na širšie plátky a naplníme. Robila som rolády dve. Na jednu som nakrájala paradajku, mozarellu a potrela bazalkovým pestom. Druhú som potrela jogurtom, ktorý som osolila a okorenila a na vrch dala šunku a suchú salámu.

Zrolujeme a nakrájame.

Mohlo by vás zaujať: Burger je fantastický aj bez mäsa: Pozrite si ako ľahko sa robí dokonalý vegeburger


Plnené šatôčky:

Vykrojené koliečka naplníme a zabalíme. Aby okraje boli krajšie a držali zatlačíme ich vidličkou. Potrieme vajíčkom.

Slané tyčinky:

Zo zvyškov cesta môžeme jednoducho nakrájať malé pásiky, ktoré potrieme vajíčkom a posypeme rascou, makom či sezamom.

Slané pečivo z lístkového cesta si možno pripraviť na mnoho spôsobov Dobrú chuť!


Máte radi slané pečivo? Na aké spôsoby si ho doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame