Tento recept spĺňa kritéria – rýchly, lacný a zároveň chutný! Špagety Carbonara sú tým ideálnym riešením na rýchlu večeru či obed, pokiaľ chcete ušetriť trošku času..
Carbonara pochádza z Ríma. Štandardne sa pripravuje s dobrými špagetami, syrom Pecorino, vaječným žĺtkom a slaninou. Zároveň omáčku zahusťujeme vodou, v ktorej sme predtým uvarili špagety. Taká je esencia tejto talianskej klasiky, ktorú sme si trošku upravili a pripravili „po slovensky.“
Potrebujeme
(4 osoby):
- 500 g špagiet
- 150 g slaniny
- cibuľu, strúčik cesnaku
- 250 ml smotany na šľahanie
- 3 žĺtka
- nastrúhaný parmezán
- korenie, soľ
Postup:
![]() |
Slaninu nakrájame na kocky. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Vyskúšajte diétne špagety z cukety: S pestom a parmezánom sú skvelé |
|
![]() |
V miske zmiešame žĺtky, 100 ml smotany na šľahanie, 2 PL parmezánu. |
![]() |
Slaninu opražíme na panvici. |
Mohlo by vás zaujímať: Skvelé špagety zvládne každý: Vyskúšajte skutočné chute Talianska |
|
![]() |
Z panvice ju povyberáme tak, aby sme masť z nej nechali v panvici. |
![]() |
Na masti zo slaniny opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Chuť Talianska menom Carbonara: Vyskúšajte ju s domácimi cestovinami |
|
![]() |
Cibuľu a cesnak zalejeme zvyškom smotany. |
![]() |
Smotanu necháme chvíľu povariť, následne pridáme slaninku. |
Mohlo by vás zaujímať: Potrebujete rýchlo navariť? Cestovinové dobroty sú hotové za chvíľku |
|
![]() |
Zmes žĺtkov pridáme do panvice, ochutíme a necháme povariť. |
![]() |
Uvaríme špagety, ktoré teplé vmiešame do zmesi. |
Mohlo by vás zaujímať: KVÍZ Dokážte, že ste gastro-expertom: Uhádnete názvy cestovín iba podľa tvaru? |
|
![]() |
Špagety posypeme nastrúhaným parmezánom, ozdobíme bazalkou a môžeme podávať. |
Máte radi špagety? Na aké spôsoby si ich pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.
Zdieľať na