FOTORECEPT Polievka z medvedieho cesnaku a špargle: Chutná rozlúčka s jarou

Špargľová polievka s medvedím cesnakom

plnielanu.sk

Jar sa pre niektorých nesie v znamení zberu medvedieho cesnaku, ktorý patrí medzi obľúbené bylinky. Môžeme ich získať priamo v prírode, ak nemáme to šťastie, že nám rastie priamo na záhrade, prípadne využiť zmrazené zásoby. Taktiež recept obsahuje ďalšiu surovinu, ktorá v posledných týždňoch obsadila pulty obchodov – špargľu. Tá je hlavnou súčasťou ďalšej našej krémovej polievky.

Špargľa je zdrojom vitamínov A, C, E, K a B6. Tiež obsahuje železo, folát, bielkoviny a vlákninu, ktorá nám môže pomôcť pri chudnutí. Telo ju totiž trávi pomaly, čiže sa cítime zasýtení po dlhšiu dobu. 

Potrebujeme:

  • 30 lístkov medvedieho cesnaku
  • zväzok zelenej špargle
  • petržlen
  • 2-3 ks šalotky
  • trochu nastrúhaného syru a slaninky na ozdobu
  • olivový olej
  • oriešok masla
  • soľ, korenie
  • chilli

Postup:

Cesnak umyjeme, zeleninu pokrájame. Pokiaľ má špargľa drevnaté konce, odrežeme ich a vyhodíme. Lúpať nemusíme.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Krémová špargľová polievka: S cesnakom a parmezánom je naozaj lahodná


Základ polievky pripravíme na šalotkách. Cibuľky opražíme, osolíme a pridáme petržlen a špargľu. Zeleninu chvíľu podusíme a zalejeme vývarom.
Po 20 minútach pridáme medvedí cesnak.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč


Polievku rozmixujeme, pokiaľ je potrebné dochutíme soľou a korením a trochou chilli.

Máte radi špargľu? Aké dobroty si z nej pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela
Odporúčame