FOTORECEPT Špenátové halušky sú pochúťkou v mnohých reštauráciách: Urobte si ich s bryndzou alebo syrokrémom!

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Špenátové halušky sú skvelou alternatívou prílohy, napríklad k mäsu. Môžete si ich rovnako pripraviť aj na štýl klasických halušiek s bryndzou či syrokrémom. Chutia vynikajúco!

Potrebujeme (na 2 porcie):

– 1 šálku hrubej múky
– väčšie vajíčko
– 200 g mrazeného špenátového pretlaku
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 PL kyslej smotany
– 100 g bryndze (alebo syrokému)
– soľ, korenie

Postup:

Foto: plnielanu.sk/Michaela
1. V malom hrnci si krátko ohrejeme špenátový pretlak, ktorý osolíme a ochutíme pretlačeným cesnakom.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Syrovo-špenátové cestoviny: Hotové rýchlo a za pár eur


Foto: plnielanu.sk/Michaela
2. Do misky nachystáme múku a vajíčko.
Foto: plnielanu.sk/Michaela
3. Pridáme špenát.
Foto: plnielanu.sk/Michaela
4. Zmes poriadne zmiešame. Mala by mať hustejšiu konzistenciu. Ak sa vám zdá riedka, pridajte trochu múky, alebo naopak, vody.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Špenátové palacinky zo špaldovej múky: Jednoduché ako facka!


Foto: plnielanu.sk/Michaela
5. Do osolenej vriacej vody postupne pridávame halušky.
Foto: plnielanu.sk/Michaela
6. Po tom ako halušky vyjdú na povrch povaríme ešte 3-4 minúty.
Foto: plnielanu.sk/Michaela
7. Halušky precedíme.
Foto: plnielanu.sk/Michaela
Podávame s bryndzou zmiešanou s kyslou smotanou.

Aké halušky si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: Michaela
Odporúčame