FOTORECEPT Stálica školských jedální: Kto má rád čevapčiči, stavte na tento výborný recept

Čevapčiči

plnielanu.sk

Originál čevapčiči sa robí z iného mäsa, no u nás je populárne robiť ho z hovädziny a bravčoviny a tak si ho spravíme aj v tomto recepte. Ak chcete dosiahnuť tú pravú chuť, určite nezabudnite jedlo servírovať s cibuľkou a horčicou. Ako prílohu sme zvolili maslové zemiaky, ktoré sa ku čevapčiči výborne hodia.

Potrebujeme (4 osoby):

  • 500 g mletého mäsa (polovica hovädzie, polovica bravčového)
  • trochu múky
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • malú cibuľku
  • trochu sýtenej minerálky
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • bravčovú masť

Príloha:

  • horčica
  • cibuľa
  • zemiaky
  • maslo

Mohlo by vás zaujímať: Chutné recepty s mletým mäsom: Vyskúšajte pečené fašírky aj ostré mäsové guľky


Postup:

Očistíme, nakrájame zemiaky a dáme ich variť do osolenej vody.
Mäso namelieme najemno a zmiešame s najemno nakrájanou cibuľkou, soľou, korením, cesnakom. Prilejeme trochu minerálky.

Mohlo by vás zaujímať: Recepty z mletého mäsa sú chutné a rýchle: Vyskúšate ich aj vy?


Na pomúčenej podložke si vytvarujeme valčeky, ktoré napichujeme na špajdle s ktorými sa mäso bude lepšie otáčať.
Na bravčovej masti opekáme mäsko z každej strany.

Mohlo by vás zaujímať: Zaspomínate si so slzou v oku alebo vás rovno napne: Pozrite na neuveriteľné fotky zo školskej jedálne


Zemiaky precedíme a ešte na horúce pridáme roztopiť plátky masla.
Podávame s horčicou a nakrájanou cibuľkou.

Máte radi čevapčiči? Ako si doma toto jedlo pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recept do diskusie pod článkom.





Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame