Originál čevapčiči sa robí z iného mäsa, no u nás je populárne robiť ho z hovädziny a bravčoviny a tak si ho spravíme aj v tomto recepte. Ak chcete dosiahnuť tú pravú chuť, určite nezabudnite jedlo servírovať s cibuľkou a horčicou. Ako prílohu sme zvolili maslové zemiaky, ktoré sa ku čevapčiči výborne hodia.
Potrebujeme (4 osoby):
- 500 g mletého mäsa (polovica hovädzie, polovica bravčového)
- trochu múky
- 1 ČL sušeného cesnaku
- malú cibuľku
- trochu sýtenej minerálky
- mleté čierne korenie
- soľ
- bravčovú masť
Príloha:
- horčica
- cibuľa
- zemiaky
- maslo
Mohlo by vás zaujímať: Chutné recepty s mletým mäsom: Vyskúšajte pečené fašírky aj ostré mäsové guľky
Postup:
![]() |
Očistíme, nakrájame zemiaky a dáme ich variť do osolenej vody. |
![]() |
Mäso namelieme najemno a zmiešame s najemno nakrájanou cibuľkou, soľou, korením, cesnakom. Prilejeme trochu minerálky. |
Mohlo by vás zaujímať: Recepty z mletého mäsa sú chutné a rýchle: Vyskúšate ich aj vy? |
|
![]() |
Na pomúčenej podložke si vytvarujeme valčeky, ktoré napichujeme na špajdle s ktorými sa mäso bude lepšie otáčať. |
![]() |
Na bravčovej masti opekáme mäsko z každej strany. |
Mohlo by vás zaujímať: Zaspomínate si so slzou v oku alebo vás rovno napne: Pozrite na neuveriteľné fotky zo školskej jedálne |
|
![]() |
Zemiaky precedíme a ešte na horúce pridáme roztopiť plátky masla. |
![]() |
Podávame s horčicou a nakrájanou cibuľkou. |
Máte radi čevapčiči? Ako si doma toto jedlo pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recept do diskusie pod článkom.
Zdieľať na