FOTORECEPT: Syrovo klobáskové zemiaky: Túto pochúťku „zbaští“ každá návšteva

Pečený zemiak

thinkstockphotos.com

Hodil by sa vám neveľmi komplikovaný recept na rýchlu večeru, ktorá poteší nielen domácich stravníkov, ale aj návštevu? Máme pre vás skvelý tip. Plnené zapečené zemiaky výborne chutia a tak potešia jazýček každého hladoša. Ich príprava je naozaj jednoduchá a môžete si ich prichystať aj dopredu, takže počas ich dopekania stihnete poupratovaťm, či urobiť s deťmi či vnúčatami domáce úlohy.

Potrebujeme (na asi 4 porcie):

  • 6 veľkých zemiakov (ak sú menšie, tak viac)
  • jednu nohu jemne pikantnej klobásy (výborný je Kohút)
  • väčšie balenie taveného syra v čreve
  • soľ
  • tvrdý syr na posypanie  podľa chuti (eidam, grana padano a pod.)
  • kečup alebo tzaziky (na tzaziky potrebujeme 250 ml kyslej smotany, 1 šalátovú uhorku, soľ a 1-2 strúčiky cesnaku)

Postup:

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Pečené plnené zemiaky: Potešia vaše oči aj chuťové poháriky


Rozrežeme ich na polovice a vnútro vydlabeme lyžicou alebo naberačkou na zmrzlinu.
   
Klobásu nakrájame na menšie kúsky a rýchlo opražíme na panvici, aby pustila šťavu.

Mohlo by vás zaujať: Minútky zo zemiakov je niečo pre každého Slováka: Vyskúšate ich aj vy?


Do misky s vydlabaným vnútrom zemiakov pridáme tavený syr a poriadne premiešame.
   
Potom pridáme aj klobásu s pustenou masťou a opäť pomiešame. Ak treba dosolíme. Zvyčajne je však vďaka slanosti syra a pikantnosti klobásy zmes ochutená dosť.

Mohlo by vás zaujať: Zemiaky sú viac ako len príloha: Vyskúšajte naše recepty a presvedčte sa sami


Následne plníme vydlabané polovice zemiakov zmesov a posypeme postrúhaným tvrdým syrom.
   
Uložíme na papier na pečenie a pečieme v rúre na 200 stupňov, až kým sa syr neroztopí.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Kupovanú knedľu nechajte iným: Pripravte si výbornú domácu


Servírujeme s kečupom alebo dressingom podľa chuti. Výborné je aj tzaziky, ktoré s pripravíme zmiešaním kyslej smotany s postrúhanou uhorkou, 1-2 pretlačenými strúčikmi cesnaku a soľou. Dobrú chuť!

Aké ďalšie recepty na prípravu plnených zemiakov používate vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: thinkstockphotos.com, thinkstockphotos.com, Zora

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close