Hodil by sa vám neveľmi komplikovaný recept na rýchlu večeru, ktorá poteší nielen domácich stravníkov, ale aj návštevu? Máme pre vás skvelý tip. Plnené zapečené zemiaky výborne chutia a tak potešia jazýček každého hladoša. Ich príprava je naozaj jednoduchá a môžete si ich prichystať aj dopredu, takže počas ich dopekania stihnete poupratovaťm, či urobiť s deťmi či vnúčatami domáce úlohy.
Potrebujeme (na asi 4 porcie):
- 6 veľkých zemiakov (ak sú menšie, tak viac)
- jednu nohu jemne pikantnej klobásy (výborný je Kohút)
- väčšie balenie taveného syra v čreve
- soľ
- tvrdý syr na posypanie podľa chuti (eidam, grana padano a pod.)
- kečup alebo tzaziky (na tzaziky potrebujeme 250 ml kyslej smotany, 1 šalátovú uhorku, soľ a 1-2 strúčiky cesnaku)
Postup:
![]() |
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Pečené plnené zemiaky: Potešia vaše oči aj chuťové poháriky |
|
![]() |
Rozrežeme ich na polovice a vnútro vydlabeme lyžicou alebo naberačkou na zmrzlinu. |
![]() |
Klobásu nakrájame na menšie kúsky a rýchlo opražíme na panvici, aby pustila šťavu. |
Mohlo by vás zaujať: Minútky zo zemiakov je niečo pre každého Slováka: Vyskúšate ich aj vy? |
|
![]() |
Do misky s vydlabaným vnútrom zemiakov pridáme tavený syr a poriadne premiešame. |
![]() |
Potom pridáme aj klobásu s pustenou masťou a opäť pomiešame. Ak treba dosolíme. Zvyčajne je však vďaka slanosti syra a pikantnosti klobásy zmes ochutená dosť. |
Mohlo by vás zaujať: Zemiaky sú viac ako len príloha: Vyskúšajte naše recepty a presvedčte sa sami |
|
![]() |
Následne plníme vydlabané polovice zemiakov zmesov a posypeme postrúhaným tvrdým syrom. |
![]() |
Uložíme na papier na pečenie a pečieme v rúre na 200 stupňov, až kým sa syr neroztopí. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Kupovanú knedľu nechajte iným: Pripravte si výbornú domácu |
|
![]() |
Servírujeme s kečupom alebo dressingom podľa chuti. Výborné je aj tzaziky, ktoré s pripravíme zmiešaním kyslej smotany s postrúhanou uhorkou, 1-2 pretlačenými strúčikmi cesnaku a soľou. Dobrú chuť! |
Aké ďalšie recepty na prípravu plnených zemiakov používate vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.
Zdieľať na