FOTORECEPT Táto frankfurtská polievka je osvedčená rokmi: Najlepšie chutí s čerstvým chlebíkom!

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Ak máte v  chladničke párky, ktoré potrebujete spotrebovať, skvelou možnosťou je uvariť si tradičnú frankfurtskú polievku. Je lacná, výdatná a tú výbornú chuť si všetci pamätáme z detstva. Na polievku nepotrebujete kupovať množstvo surovín, vystačíte si s  tým, čo máte doma.  

Potrebujeme:

– 250 g párok
– 2 stredne veľké cibule
– 500 g zemiakov
– bravčovú masť alebo olej
– 80 g hladkej múky
– 1,7 l mäsového vývaru
– 1 PL mletej červenej papriky
– soľ, korenie

Postup:

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

1. Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. 


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Rýchla polievka pre celú rodinu: Frankfurtská, ako ju možno nepoznáte


Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

2. Pridáme hladkú múku a  miešame. Pripravíme si tak svetlú zásmažku. Nakoniec pridáme mletú červenú papriku, premiešame a  ihneď zalejeme vývarom. 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

3. Metličkou poriadne premiešame, aby sme sa zbavili hrudiek, ktoré vznikli z  múky. Varíme 30-40 minút.

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

4. Pridáme nakrájané zemiaky. 


Mohlo by vás zaujať: Rýchle polievky za pár korún: A večera je na stole!


Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

5. Keď budú zemiaky mäkké, pridáme na kolieska nakrájané párky.

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

6. Povaríme 3-4 minúty, dochutíme soľou a  korením.  


Vynikajúce polievky na každý deň: Nájdete ich v kuchárskej knihe na Martinus.sk

Zdroj: Michaela
Odporúčame