FOTORECEPT Tie najlepšie domáce medovníky: Skúste tento recept, neoľutujete!

Domáce medovníky

plnielanu.sk

Chutné medovníčky by na vianočnom stole určite nemali chýbať. Väčšina domácností, ktorá medovníky na Vianoce pečie už svoj overený a obľúbený recept má, no pokiaľ patríte k ľuďom, ktorý ešte stále hľadajú ten pravý recept, alebo chcete vyskúšať nejaký iný, skúste ten náš. Medovníky môžete piecť aj na poslednú chvíľu, keďže hneď po upečení ostanú mäkké a zrelé na zjedenie.

Potrebujeme:

Na medovníky:

  • 800 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 3 stredne veľké vajíčka
  • 2,5 PL perníkového korenia
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 200 g medu
  • 150 g masla

Na bielkovú polevu:

  • 2 bielky
  • cca 300 g práškového cukru
  • 1 ČL potravinárskeho farbiva (pokiaľ chcete aj farebnú polevu)

Postup:

V miske si vyšľaháme práškový cukor s vajíčkami. Pridáme perníkové korenie a sódu bikarbónu.

Mohlo by vás zaujímať: Inšpirujte sa jedálničkom starých mám: Na čom si Slováci pochutnávali pred rokmi?


Na strednom plameni si dáme rozpustiť med s maslom.
   
Keď bude med a maslo rozpustené a spojené, pridáme ho do zmesi s vajíčkami.

Mohlo by vás zaujímať: Medovníky sú symbolom Vianoc: Ako pripraviť tie najlepšie?


Múku si preosejeme a pridáme do misy.
   
Cesto spracujeme, prikryjeme ho a necháme deň odležať v izbovej teplote.

Mohlo by vás zaujímať: Krásna postava aj v novom roku? Podarí sa to aj vám – jednoducho a bez trpenia!


Na druhý deň si cesto vyvaľkáme a vykrajujeme.
   
Medovníky dáme do vyhriatej rúry (160°C) na cca 15 minút.

Mohlo by vás zaujímať: Trendy dekorácie tohtoročných Vianoc: Vyzdobte si domov štýlovo!


Po upečení by mali byť mäkké a nadýchané. Medovníkov mi vyšlo na 5 plechov, no záleží od toho, aké hrubé a v akej veľkosti ich dáte piecť.
   
Pokiaľ chceme, aby vyzerali na vianočnom stole pekne, môžeme si ich aj vyzdobiť. Vyšľaháme si bielka a postupne do nich pridávame práškový cukor.

Mohlo by vás zaujímať: Slanina! 9 chlapských super receptov, ktoré musíte skúsiť!


Pokiaľ chceme polevu farebnú, stačí pridať pár kvapiek farbiva.
   
Z tohto pomeru by mala vyjsť stredne hustá poleva, ktorou sa dá na medovníčky krásne kresliť. Pokiaľ sa vám bude zdať, že ste to s cukrom veľmi prepískli a je hustá, pridajte trochu bielka alebo naopak.

Máte radi medovníky? Pripravujete si ich aj sami doma? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close