Tento recept na čokoládové košíčky si berie to najlepšie z brownie a to je jeho intenzívna chuť. Zároveň je recept zjednodušený natoľko, že ho za pár minút zvládne doslova každý. Odmenou je neodolateľný dezert plný výraznej čokolády, ktorý poteší každý mlsný jazýček.
Potrebujeme:
- 200 g tmavej čokolády
- 80 g hladkej múky
- 100 g masla
- 50 g hnedého cukru
- 1 prášok do pečenia
- vlašské orechy
- štipku soli
Postup:
![]() |
Čokoládu polámeme na malé kúsky a zmiešame s maslom. Necháme roztopiť, buď opatrne na sporáku, ideálne ale vo vodnom kúpeli. Pridáme štipku soli. |
Mohlo by vás zaujímať: Čokoládové koláčiky: Sú pochúťkou pre všetky ročníky |
|
![]() |
Hladkú múku zmiešame s práškom do pečiva. Ak chcete, aby boli brownies ešte intenzívnejšie, pridajte tiež trocha kakaa. |
![]() |
Vajíčko zmiešame s cukrom. |
Mohlo by vás zaujímať: Vyznávači čokolády, niečo pre vás: Spríjemnite si deň týmito koláčikmi |
|
![]() |
Rozšľaháme ručným mixérom. |
![]() |
Vajce s cukrom pomaly vlejeme do teplej čokolády s maslom a premiešame. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Strúhaný tvarohovo-čokoládový koláč: To je dobrota! |
|
![]() |
Hmotu vlejeme do múky. |
![]() |
Opatrne vymiešame. Pridáme vlašské orechy. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Tiramisu na slovenský spôsob: Pochutia si na ňom všetci vo vašom okolí |
|
![]() |
Miešame, kým nám nevznikne konzistentné a husté cesto. |
![]() |
Cestom napĺňame silikónové košíčky. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT „Krvavé“ srdce alebo nadýchaný domáci puding: Ktorý rýchly dezert skúsite ako prvý? |
|
![]() |
Stačí ich naplniť do polovice, počas pečenia narastú. |
![]() |
Pečieme približne 30 minút na 180°C. |
Mohlo by vás zaujímať: Megarýchly a jednoduchý dezert: 4 ingrediencie, 15 minút a maškrta je na svete |
|
![]() |
Po pečení počkáme približne 15 minút, aby sa cesto v košíčku nerozpadávalo. |
Máte radi čokoládové dezerty? Aké si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na