Ak čakáte návštevu, alebo len máte chuť na nejakú dobrotu, skúste tento jednoduchý recept. Trasená torta je ľahký, ale naozaj dobrý dezert, ktorý zvládne pripraviť skutočne každý.
Potrebujeme:
- 5 vajec
- 5 PL kryštálového cukru
- 6 PL polohrubej múky
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 750 ml smotany na šľahanie
- 2 konzervy mandarínkového kompótu
- 2 pudingy bez varenia
Postup:
![]() |
Do vyššej nádoby dáme celé vajíčka. Spolu s cukrom ich vyšľaháme do peny. Cukor pridávame postupne po lyžičkách. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku |
|
![]() |
Múku zmiešame s kypriacim práškom, a tiež postupne vsypávame do vajíčkovej zmesi, aby nestratila svoj objem. |
![]() |
Tortovú formu natrieme rastlinným tukom alebo olejom a vysypeme múkou. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Tiramisu na slovenský spôsob: Pochutia si na ňom všetci vo vašom okolí |
|
![]() |
Vlejeme do nej cesto a snažíme sa ho vyhladiť od stredu ku krajom, aby sa v rúre zväčšilo rovnomerne. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 až 25 minút, no riadime sa predovšetkým skúsenosťami s vlastnou rúrou. |
![]() |
Do dobre uzatvárateľnej nádoby dáme dve šľahačkové smotany (2 tégliky), mandarínkové kompóty aj so šťavou a oba pudingy bez varenia. |
Mohlo by vás zaujať: Chutné zákusky bez cukru: Pochutia si na nich nielen diabetici |
|
![]() |
Dôkladne uzatvoríme a trasieme, kým sa nevytvorí hustá plnka. |
![]() |
Vychladnutý korpus vyberieme z formy a natrieme plnkou. |
Mohlo by vás zaujať: Banánové koláče: Pohladia chuťové bunky a upokoja podráždené nervy |
|
![]() |
Zo zvyšnej smotany vyšľaháme hustú šľahačku, ktorú navrstvíme na mandarínkovú plnku a vyhladíme. |
![]() |
Dobrú chuť! |
Aké ďalšie chutné torty si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty na ne v diskusii.
Zdieľať na