FOTORECEPT Trasená torta: Výborný a jednoduchý dezert nielen na sviatky

Trasená torta

Trasená torta je výborným a jednoduchým nedeľným dezertom (Zdroj: plnielanu.sk)

Ak čakáte návštevu, alebo len máte chuť na nejakú dobrotu, skúste tento jednoduchý recept. Trasená torta je ľahký, ale naozaj dobrý dezert, ktorý zvládne pripraviť skutočne každý.

Potrebujeme:

  • 5 vajec
  • 5 PL kryštálového cukru
  • 6 PL polohrubej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 750 ml smotany na šľahanie
  • 2 konzervy mandarínkového kompótu
  • 2 pudingy bez varenia

Postup:

Do vyššej nádoby dáme celé vajíčka. Spolu s cukrom ich vyšľaháme do peny. Cukor pridávame postupne po lyžičkách.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku


Múku zmiešame s kypriacim práškom, a tiež  postupne vsypávame do vajíčkovej zmesi, aby nestratila svoj objem.
Tortovú formu natrieme rastlinným tukom alebo olejom a vysypeme múkou.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Tiramisu na slovenský spôsob: Pochutia si na ňom všetci vo vašom okolí


Vlejeme do nej cesto a snažíme sa ho vyhladiť od stredu ku krajom, aby sa v rúre zväčšilo rovnomerne. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 až 25 minút, no riadime sa predovšetkým skúsenosťami s vlastnou rúrou.
Do dobre uzatvárateľnej nádoby dáme dve šľahačkové smotany (2 tégliky), mandarínkové kompóty aj so šťavou a oba pudingy bez varenia.

Mohlo by vás zaujať: Chutné zákusky bez cukru: Pochutia si na nich nielen diabetici


Dôkladne uzatvoríme a trasieme, kým sa nevytvorí hustá plnka.
Vychladnutý korpus vyberieme z formy a natrieme plnkou.

Mohlo by vás zaujať: Banánové koláče: Pohladia chuťové bunky a upokoja podráždené nervy


Zo zvyšnej smotany vyšľaháme hustú šľahačku, ktorú navrstvíme na mandarínkovú plnku a vyhladíme.
Dobrú chuť!

Aké ďalšie chutné torty si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty na ne v diskusii.

Zdroj: plnielanu.sk/Ľudmila, plnielanu.sk/Ľudmila, Ľudmila
Odporúčame