Ak chcete rýchlu a jednoduchšiu alternatívu cheesecaku, skúste tento koláč z tvarohu. Nielenže je chutný, ale nie je vôbec komplikovaný. Môžete si ho tak urobiť kedykoľvek, keď dostanete chuť na niečo dobré. Určite ním oslníte aj návštevu a to bez hodín strávených v kychyni. Tak s chuťou do toho!
Potrebujeme:
- 250 g maslových keksov
- 75 g mandlí
- 180 g masla
- 2 ks odtučneného tvarohu
- 250 ml kyslej smotany
- 2 zarovnané lyžice hladkej múky
- 1 vajíčko
- 130 g kryštálového cukru
- ½ citrónu
- kôru z jedného pomaranča
- 1 ČL vanilkovej arómy
Ako prvý si urobíme korpus. V miske rozpučíme keksy a pridáme k nim mandle, ktoré sme pomleli v mlynčeku. | |
Mohlo by vás zaujať: Delikátne jarné menu: Pripravte si mrkvovo-zázvorový krém či nepečený cheesecake |
|
Do tejto zmesi vmiešame 120 g rozpusteného masla. | |
Pripravíme si tortovú formu, ktorej spodok si vystelieme papierom na pečenie. Do nej postupne vtláčame zmes a dbáme na to, aby bola rovnomerná. Korpus dáme piecť do predhriatej rúry na 180°. Pečieme približne 10-12 minút. | |
Mohlo by vás zaujať: Osviežujúce citrónové koláče: Zamaškrtíte si na nich aj vy? |
|
Kým sa nám upečie korpus, urobíme si plnku. V miske rozmixujeme tvaroh, smotanu, vajíčko, múku, cukor, zvyšné maslo a mandle. | |
Na dochutenie použijeme citrónovú šťavu, pomarančovú kôru a vanilkovú arómu. Je na vás a na vašej chuti či použijete viac alebo menej. | |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Vynikajúca nepečená torta: Poteší všetkých milovníkov čokolády |
|
Plnku nalejeme na úplne vychladnutý korpus a pečieme na 150° približne 50 minút. | |
Koláč necháme vychladnúť (a oddelíme ho opatrne nožíkom zboku od formy) a dáme na noc stuhnúť do chladničky. Podávame s vaším obľúbeným ovocím. Ja odporúčam čučoriedky. Dobrú chuť! |
Na aké spôsoby si doma cheesecake pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na