FOTORECEPT Tvarohový cheesecake s čučoriedkami: Lahôdka už na pohľad!

Tvarohový cheesecake

Ak chcete rýchlu a jednoduchšiu alternatívu cheesecaku, skúste tento koláč z tvarohu. Nielenže je chutný, ale nie je vôbec komplikovaný. Môžete si ho tak urobiť kedykoľvek, keď dostanete chuť na niečo dobré. Určite ním oslníte aj návštevu a to bez hodín strávených v kychyni. Tak s chuťou do toho!

Potrebujeme:

  • 250 g maslových keksov
  • 75 g mandlí
  • 180 g masla
  • 2 ks odtučneného tvarohu
  • 250 ml kyslej smotany
  • 2 zarovnané lyžice hladkej múky
  • 1 vajíčko
  • 130 g kryštálového cukru
  • ½ citrónu
  • kôru z jedného pomaranča
  • 1 ČL vanilkovej arómy
Ako prvý si urobíme korpus. V miske rozpučíme keksy a pridáme k nim mandle, ktoré sme pomleli v mlynčeku.

Mohlo by vás zaujať: Delikátne jarné menu: Pripravte si mrkvovo-zázvorový krém či nepečený cheesecake


Do tejto zmesi vmiešame 120 g rozpusteného masla.
   
Pripravíme si tortovú formu, ktorej spodok si vystelieme papierom na pečenie. Do nej postupne vtláčame zmes a dbáme na to, aby bola rovnomerná. Korpus dáme piecť do predhriatej rúry na 180°. Pečieme približne 10-12 minút.

Mohlo by vás zaujať: Osviežujúce citrónové koláče: Zamaškrtíte si na nich aj vy?


Kým sa nám upečie korpus, urobíme si plnku. V miske rozmixujeme tvaroh, smotanu,  vajíčko, múku, cukor, zvyšné maslo a mandle.
   
Na dochutenie použijeme citrónovú šťavu, pomarančovú kôru a vanilkovú arómu. Je na vás a na vašej chuti či použijete viac alebo menej.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Vynikajúca nepečená torta: Poteší všetkých milovníkov čokolády


Plnku nalejeme na úplne vychladnutý korpus a pečieme na 150° približne 50 minút.
   
Koláč necháme vychladnúť (a oddelíme ho opatrne nožíkom zboku od formy) a dáme na noc stuhnúť do chladničky. Podávame s vaším obľúbeným ovocím. Ja odporúčam čučoriedky. Dobrú chuť!

Na aké spôsoby si doma cheesecake pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close