FOTORECEPT Ušetrite hodiny pri sporáku a pripravte si tieto výdatné placky: Ulahodia všetkým jazýčkom

Foto: valeria_aksatova/freepik.com

Mrkvovo-cuketové placky sú skvelou prílohou k  rôznym pokrmom. Hodia sa k  mäsu aj šalátu, vychutnať si ich môžete aj samotné, pretože sú naozaj sýte. Pokiaľ chcete zdravšiu alternatívu, upečte ich v  rúre. Najlepšie na nich je, že sú hotové raz-dva a sú navyše aj veľmi chutné. Presvedčte sa!

Potrebujeme:

– 6 mrkiev
– 2-3 cukety
– 2 PL zemiakového škrobu alebo múky
– 2 vajíčka
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 ČL majoránky
– kokosový olej
– soľ, korenie

Postup: 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

1. Mrkvu a cuketu nastrúhame na hrubo. 


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Výborné kuracie placky: Blesková príprava a skvelá chuť si získa aj vás


Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

2. Cuketu osolíme a  necháme 10-20 minút vypotiť. Po tomto čase sa  z nej snažíme vytlačiť cez sitko všetku šťavu a  následne ju zmiešame s mrkvou. 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

3. Pridáme vajíčka, škrob, cesnak, majoránku a  dochutíme korením a  soľou. 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

4. Na kokosovom oleji pražíme placky. 


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Cuketovo-zemiakové placky: Výborné ako príloha aj samostatne


Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

5. Zmes máme v  sitku a  snažíme sa priebežne vytláčať prebytočnú vodu, ktorú pustí.

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

6. Podávame s  dressingom alebo ako súčasť hlavného jedla.  


Aké placky si doma robíte vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.





Zdroj: Michaela
Odporúčame