Mrkvovo-cuketové placky sú skvelou prílohou k rôznym pokrmom. Hodia sa k mäsu aj šalátu, vychutnať si ich môžete aj samotné, pretože sú naozaj sýte. Pokiaľ chcete zdravšiu alternatívu, upečte ich v rúre. Najlepšie na nich je, že sú hotové raz-dva a sú navyše aj veľmi chutné. Presvedčte sa!
Potrebujeme:
– 6 mrkiev
– 2-3 cukety
– 2 PL zemiakového škrobu alebo múky
– 2 vajíčka
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 ČL majoránky
– kokosový olej
– soľ, korenie
Postup:
1. Mrkvu a cuketu nastrúhame na hrubo.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Výborné kuracie placky: Blesková príprava a skvelá chuť si získa aj vás
2. Cuketu osolíme a necháme 10-20 minút vypotiť. Po tomto čase sa z nej snažíme vytlačiť cez sitko všetku šťavu a následne ju zmiešame s mrkvou.
3. Pridáme vajíčka, škrob, cesnak, majoránku a dochutíme korením a soľou.
4. Na kokosovom oleji pražíme placky.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Cuketovo-zemiakové placky: Výborné ako príloha aj samostatne
5. Zmes máme v sitku a snažíme sa priebežne vytláčať prebytočnú vodu, ktorú pustí.
6. Podávame s dressingom alebo ako súčasť hlavného jedla.
Aké placky si doma robíte vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na