Dnes si pripravíme vynikajúce nadýchané pečivo, ktoré chutí ako od babičky. Najlepšie pagáče sú z domácich oškvarkov, tak ak máte tú možnosť, použite ich radšej než tie z obchodu.
Potrebujeme (20 ks):
– 350 g hladkej múky
– 300 g oškvarkov
– 200 ml vlažného mlieka
– 42 g droždie
– trochu cukru
– 1 ČL celej rasce
– vajíčko
– soľ, korenie
Postup:
Mohlo by vás zaujať: Chutné slané pečivo: Pagáčiky i rožteky sú jednoduché a chutia výborne
Mohlo by vás zaujať: Pagáče trikrát inak: Vyskúšajte klasické oškvárkové, bryndzové aj zemiakové
Aké pagáče si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na