Kuracie mäso je spomedzi všetkých druhov mäsa najrýchlejšie urobené, preto po ňom siahame v kuchyni najčastejšie. Navyše je zdravé, chutné a dá sa z neho vyčarovať množstvo jedál. Dnešný recept bude veľmi jednoduchý, odľahčený a skvelý na obed, ale aj večeru.
Ingrediencie (2 porcie):
– 350 g kuracích pŕs
– 150 g mozarelly
– červenú papriku
– cuketu
– 5 PL hrášku
– cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– trochu masla a oleja
– kari korenie
– soľ
Postup:
![]() |
Na masle a troche oleja si opražíme cibuľu, cesnak a pridáme nakrájanú papriku. |
![]() |
Keď bude paprika chrumkavá, pridáme mäso, ktoré posolíme a okoreníme. |
![]() |
Necháme opiecť a pridáme nakrájanú cuketu. |
![]() |
Cuketu chvíľu s mäskom podusíme a prihoríme hrášok. |
![]() |
Po odstavení panvice z plynu pridáme mozarellu a môžeme podávať. Soté výborne chutí len tak, s ryžou, so zemiakmi, s cestovinou alebo opečeným chlebíkom. |
Zdieľať na