FOTORECEPT Vďačná klasika s tarhoňou: Bravčové plátky na hubách rozvoňajú kuchyňu

Foto: Michaela

Foto: Michaela

Pokiaľ ste si tento rok priniesli domov lesnú úrodu v podobe húb alebo máte ešte nejaké minuloročné zásoby, tento recept je skvelá možnosť ako huby zužitkovať a  pritom sa výdatne a chutne najesť.  

Potrebujeme:

– malú misku sušených lesných húb
– 1 kg bravčového mäsa
– 500 g tarhone
– hermelín/encián
– väčšiu cibuľu
– olej
– čerstvé bylinky
– soľ, korenie

Postup:

Foto: Michaela
1. Mäso si nakrájame na plátky. Ak je potrebné, naklepeme. 
Foto: Michaela
2. Nesolíme, iba okoreníme a  sprudka opečieme z  oboch stranách. 
Foto: Michaela
3. Zalejeme vodou, pridáme čerstvé bylinky. Dáme piecť do rúry. 
Foto: Michaela
4. Sušené huby namočíme do vody. 
Foto: Michaela
5. Pripravíme si prílohu. Tarhoňu nasucho opražíme na panvici.  
Foto: Michaela
6. Guličky budú postupne tmavnúť. Keď budú pekne do hneda prilejeme 2-3 PL oleja. 

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Prejedli ste sa kuracieho? Toto bravčové mäso na tymiane vám zachutí


Foto: Michaela
7. Chvíľu miešame a  nakoniec zalejeme vodou a osolíme.
Foto: Michaela
8. Na 500 g tarhone odporúčame 750 ml vody. Necháme zovrieť. 
Foto: Michaela
9. Tarhoňu zakryjeme a  necháme dovariť na najslabšom plameni alebo na zohriatej, ale vypnutej platni. Trvá to približne 25 minút.
Foto: Michaela
10. Huby precedíme, ale vodu z nich si necháme. 
Foto: Michaela
11. Hermelín nakrájame na kocky.
Foto: Michaela
12. Na masle si opražíme cibuľku, ktorú posolíme. 

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Bravčové mäso so zemiakovými fašírkami: Skúste túto silnú kombináciu!


Foto: Michaela
13. Pridáme huby. 
Foto: Michaela
14. Medzitým sledujeme mäso v rúre, aby sa neodparila voda. 
Foto: Michaela
15. Opečené huby zalejeme vodou z  nich, pridáme hermelín.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Bravčové fašírky zapečené s mozzarellou a rajčinami: Klasika po novom


Foto: Michaela
16. Omáčku miešame, kým sa nám hermelín nerozpustí.
Foto: Michaela
17. Pokiaľ máme mäso mäkké, zalejeme omáčkou a  necháme ešte 10 minút v  rúre. 
Foto: Michaela
 18. Podávame s  tarhoňou.  

Aké chutné jedlá si z bravčoviny pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.





Zdroj: Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close