Vykostené kuracie stehná sú výborné na zapekanie. Po upečení nie sú vysušené, ale ostávajú vo vnútri šťavnaté. Z ingrediencií môžete pripraviť omáčku alebo ich navrstviť a zapiecť ako v nasledujúcom recepte.
Potrebujeme (4 porcie):
– 700 g vykostených kuracích stehien
– 700 g zemiakov
– 250 g nivy
– 5-6 ks jarnej cibuľky
– 5-6 ks šampiňónov
– 200 g šunky prosciutto (môžete použiť aj slaninku)
– olej
– soľ, korenie
Postup:


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zapekané kuracie stehná so šunkou a bryndzou: Netypický a skvelý obed


Mohlo by vás zaujať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút


Aké jedlá z kuraciny si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na jedlá v diskusii pod článkom.
Zdieľať na