FOTORECEPT Víkendová dobrota, ako sa patrí: Kuracie stehná zapekané s  nivou, také ste ešte nejedli!

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Vykostené kuracie stehná sú výborné na zapekanie. Po upečení nie sú vysušené, ale ostávajú vo vnútri šťavnaté. Z  ingrediencií môžete pripraviť omáčku alebo ich navrstviť a  zapiecť ako v  nasledujúcom recepte.  

Potrebujeme (4 porcie): 

– 700 g vykostených kuracích stehien
– 700 g zemiakov
– 250 g nivy
– 5-6 ks jarnej cibuľky
– 5-6 ks šampiňónov
– 200 g šunky prosciutto (môžete použiť aj slaninku)
– olej
– soľ, korenie

Postup: 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
1. Nakrájame si jarnú cibuľku a  šampiňóny.
Foto: plnielanu.sk/Michaela
2. Cibuľku dáme pražiť na olej. 

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zapekané kuracie stehná so šunkou a bryndzou: Netypický a skvelý obed


Foto: plnielanu.sk/Michaela
3. Po chvíľke k  nim pridáme aj šampiňóny, ktoré trochu osolíme a  okoreníme.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
4. Zemiaky v  šupke dáme variť do osolenej vody.  

Mohlo by vás zaujať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút


Foto: plnielanu.sk/Michaela
5. Osolené mäso opečieme z  oboch strán na panvici a  necháme ho chvíľu podusiť pod pokrievkou.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
6. Mäso uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Naň navrstvíme plátky prosciutta, zmes jarnej cibuľky so šampiňónmi a  na vrch nastrúhame nivu. Dáme zapiecť do rúry.

Aké jedlá z kuraciny si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na jedlá v diskusii pod článkom.

Zdroj: Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close