FOTORECEPT Víkendová dobrota, ako sa patrí: Kuracie stehná zapekané s  nivou, také ste ešte nejedli!

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Vykostené kuracie stehná sú výborné na zapekanie. Po upečení nie sú vysušené, ale ostávajú vo vnútri šťavnaté. Z  ingrediencií môžete pripraviť omáčku alebo ich navrstviť a  zapiecť ako v  nasledujúcom recepte.  

Potrebujeme (4 porcie): 

– 700 g vykostených kuracích stehien
– 700 g zemiakov
– 250 g nivy
– 5-6 ks jarnej cibuľky
– 5-6 ks šampiňónov
– 200 g šunky prosciutto (môžete použiť aj slaninku)
– olej
– soľ, korenie

Postup: 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
1. Nakrájame si jarnú cibuľku a  šampiňóny.
Foto: plnielanu.sk/Michaela
2. Cibuľku dáme pražiť na olej. 

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zapekané kuracie stehná so šunkou a bryndzou: Netypický a skvelý obed


Foto: plnielanu.sk/Michaela
3. Po chvíľke k  nim pridáme aj šampiňóny, ktoré trochu osolíme a  okoreníme.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
4. Zemiaky v  šupke dáme variť do osolenej vody.  

Mohlo by vás zaujať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút


Foto: plnielanu.sk/Michaela
5. Osolené mäso opečieme z  oboch strán na panvici a  necháme ho chvíľu podusiť pod pokrievkou.  
Foto: plnielanu.sk/Michaela
6. Mäso uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Naň navrstvíme plátky prosciutta, zmes jarnej cibuľky so šampiňónmi a  na vrch nastrúhame nivu. Dáme zapiecť do rúry.

Aké jedlá z kuraciny si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na jedlá v diskusii pod článkom.

Zdroj: Michaela
Odporúčame